Dirbêsiyêliler Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü için yürüdü

Dirbêsiyê’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürüyen yüzlerce kişi, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik kimyasal silah saldırılarını protesto etti.

Hesekê Kantonu’na bağlı Dirbêsiye’de yüzlerce kişi Suriye Devrimci Gençlik Hareketi merkezi önünde bir araya gelerek, “İmralı direniş ruhuyla 9 Ekim komplosunu ve ihanet çizgisini yeneceğiz” şiarıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

Kongra Star merkezi önüne kadar süren yürüyüşten sonra Demokratik Birlik Partisi (PYD) Dirbesiyê Eşbaşkanı Cîhan Mihemed, halka hitap etti.

Kürt Halk Önderi şahsında insanlık üzerinde uygulanan tecride dikkat çeken Cîhan Mihemed, işgalci Türk devletinin, 2021’den bu yana Meyda Savunma Alanları’na yönelik kimyasal silahlarla saldırdığına da dikkat çekti.

Dirbêsiyê  İlçe Meclisi Eşbaşkanı Nûman Erebo ise CPT’yi eleştirerek, Türk devletinin başta önderleri olmak üzere diğer siyasi tutsaklara karşı işlediği suçlara ilişkin görevini yerine getirmediğini belirtti. Erebo, Önder Abdullah Öcalan fikirleriyle İmralı Zindanı’nı direniş kalesine çevirdiğini kaydetti.

Türk devletinin Kürdistan dağlarına karşı kimyasal yağdırarak silah saldırılarıyla Kürt halkını yok etmeye çalıştığını da belirten Erebo, uluslararası güçleri, başta kimyasal silah kullanımı olmak üzere Türk devletinin suçlarını uluslararası mahkemelere taşımaya ve Türk hükümetini sorumlu tutmaya çağırdı.

Kürdistan halkına seslenen Erebo, “Başkaldırın, alanlara çıkın, mücadeleyi yükselterek Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü çağrısında bulunun” diye belirtti.

Yürüyüş, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Kahrolsun Türk devleti” sloganlarıyla sona erdi.