GÖRÜNTÜLÜ

Efrîn-Şehba kantonu yetkilileri yaralı çocukları hastanede ziyaret etti

Efrin-Şehba Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi'nden bir heyet, işgalci Türk devletinin saldırılarında yaralanan dört çocuktan tedavisi süren ikisini hastanede ziyaret etti.

Türk devleti, Efrin-Şehba kantonuna bağlı Simûqa, Til Medîq, Til Cîcan ve Um Hoş köyleri ile Şehba barajını havan ve toplarla bombaladı. Baraja yönelik saldırıda Duha Hesen (16), Xedice İsmeli (15), Meter İbrahim (14) ve Faris İbrahim (13) isimli üç çocuk yaralandı. 

Hastanede tedavi edilen Duha Hesen ve Xedice İsmeli, durumlarının iyileşmesinin ardından cumartesi günü evlerine dönerken, bacağından yaralanan Meter İbrahim ile sol bacağından yaralanan Faris İbrahim’in, Fafin ilçesindeki Avrin Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor.

Efrin-Şehba Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi'nden bir heyet, yaralı iki çocuğu ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini sundu. 

Heyette Kanton Yürütme Meclisi Eş Başkanları Melek Hisên ve Bekir Elo ile Sağlık Komitesi Eş Başkanı Eliya Mihemed yer aldı. 

Heyet üyeleri daha sonra Avrin Hastanesi çalışanlarının da katılımıyla hastane önünde açıklama yaptı.

Bekir Elo, işgalci Türk devletinin Efrîn-Şehba Kantonu'na yönelik saldırılarını kınayarak, Türk devletinin her gün bombalayarak sivilleri hedef aldığını ve hasat mevsiminin gelmesiyle birlikte saldırıların arttığını belirtti. 

Bu saldırının bir insanlığa karşı suç teşkil ettiğini ifade eden Bekir Elo, “Parçalanma halindeki işgalci Türk devleti, bu saldırılarla halkın iradesini ve direnişini yok etmek istemektedir. Ancak halkımız kararlılıkla direnecektir” dedi.

Bekir Elo, uluslararası insan hakları kuruluşlarına işgalci Türk devleti ve çetelerinden hesap sorma çağrısında bulundu.