Şehba'da tecrit protestosu

Şehba'da düzenlenen kitlesel bir eylemle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit protesto edilerek, fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadele sözü verildi.

Efrîn, Halep ve Şehbalı binlerce kişi, “Rêber Apo’nun özgürlüğü bölgenin barış ve özgürlüğüdür” şiarıyla kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallerinden binlerce kişi, Ehdas ilçesine bağlı Eloşê köyünde bir araya geldi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kınayan halk, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.

Kitle, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Ortadoğu’daki yönetim sistemi, sistemlerin toplumlara ve kadına yönelik politikalarını ve Ortadoğu halklarının özgürlüğüne yönelik paradigmasını anlattığı ses kayıtlarını dinledi.

Ardında Demokratik Birlik Partisi (PYD) Üyesi Zelal Ceger bir konuşma yaptı. İşgalci Türk devletinin özelde Suriye’ye ve bölgeye yönelik yürütülen politikalarına dikkat çeken Zelal Ceger, “Bakurê Kurdistan ve Türkiye’deki Kürt halkı 14 Mayıs seçimlerinde Yeşil Sol Partisi’ne oy vermelidir. İşgale ve Efrîn ile Kuzey ve Doğu Suriye halklarına yönelik suçlara karşı mücadelelerini büyütmelidir” dedi.

‘İŞGAL ALTINDAKİ BÖLGELER KURTARILMALI’

Efrîn ve Şehba Kantonu Kanaat Önderleri Meclis Üyesi Mihemed Xeşan da, tüm bileşenleriyle bölge halkının birlik ve kardeşliğinin, demokratik ulus projesi ve Özerk Yönetim ile bağlantısının önemli olduğunu dile getirdi. Xeşan, Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî başta olmak üzere işgal altındaki bölgelerin kurtarılmasının önemine işaret etti.

Serdem Kampı Meclisi Kadın Komitesi Üyesi Hesna Hesen ise, “Rêber Apo’nun özgürlüğü bölgenin tümünün huzuru ile bağlantılıdır” diyerek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın derhal serbest bırakılması için uluslararası hak örgütlerine çağrıda bulundu.

Konuşmalar ardından Kültür ve Sanat Hareketi’ne bağlı Çiya Kurmênc Grubu, Kevana Zêrîn Hareketi’ne bağlı Şehit Hêva Grubu, devrimci ve folklorik şarkılar seslendirdi.