Efrîn’de bir ayda 4 kişi katledildi, 27 kişi kaçırıldı

Türk devletinin işgali altındaki Efrîn’de şubat ayı içerisinde en az 4 kişinin katledildiği, 6’sı kadın ve biri kız çocuğu olmak üzere en az 27 kişinin kaçırıldığı ve yüzlerce ağacın kesildiği bildirildi.

Efrîn-Suriye İnsan Hakları Örgütü, Türk devleti ve çeteleri tarafından 2018’den bu yana işgal edilen Efrîn’de şubat ayı içerisinde 4 yurttaşın katledildiğini, 6’sı kadın ve biri kız çocuğu olmak üzere 27 kişinin kaçırıldığını belirtti.

Açıklamaya göre iki kişi Türk devleti çetelerinin Şêrawa ve Şehba bölgelerine yönelik bombardımanı sırasında ve bir kişi Türk askerleri tarafından katledildi. Dördüncü kişinin, çeteler tarafından ağaçları kesilirken sinir krizi geçirerek hayatını kaybeden bir yurttaş olduğu belirtildi.

Açıklamada, Efrîn’e bağlı Mata ilçesine zorla yerleştirilen Suriyeli mülteci 5 öğrencinin bıçakla bölge halkından Şiyar İbrahim adındaki bir öğrenciye saldırıldığı ifade edildi.

İnsan Hakları Örgütü, bölgede doğa katliamının da devam ettiğini belirtirken, Mabata ilçesinde 200'den fazla zeytin ve diğer türden ağaçların kesildiğini, Bêk Obasî köyünde 600 kiraz ağacının ve Bilbilê ilçesinde birçok ağacın kökten koparıldığı tespit etti.

Açıklamada ayrıca “Gazze Destek” örgütünün desteğiyle Kefer Sefera köyünde ve Yed El Ewn örgütünün desteğiyle Kefer Romê köyünde sömürge evlerin inşa edilmeye devam ettiği kaydedildi.

Türk devleti ocak ayında da 4 kişiyi katletmiş, 50’nin üzerinde kişiyi de kaçırmıştı.