Efrîn’de dört kişi kaçırıldı

Suriye-Efrin İnsan Hakları Örgütü, Efrîn’i işgal altında tutan Türk devleti ve çetelerinin Cindirês ve Raco kentlerinde 4 kişiyi kaçırdığını bildirdi.

İnsan Hakları Örgütü, Türk istihbarat teşkilatı MİT ve “Siyasi Güvenlik” adı altında hareket eden çetelerin, Efrin’in Cindirês kentine bağlı Dêr Belût köyünde 4 Eylül Çarşamba günü ev baskınları düzenlediğini belirtti. 

Baskınlar sırasında, Ehmed Mihemed Nûr Hebeş (47), Mistefa Tahîr Ebdo (45) ve Omer Ehmed Henan (25)  adlı kişilerin zor kullanılarak alıkonuldukları ve bilinmeyen bir yere götürüldükleri belirtildi. 

Ayrıca, işgal alanında kurulan paramiliter suç aygıtı “Askeri Polis”, Raco kentine bağlı Sêmala köyünde Selah Ehmed (50) isimli bir yurttaşı kaçırdı. Kaçırılan kişilerin akıbetleri bilinmiyor. 

5 Eylül günü de yerel kaynaklar, Türk istihbarat teşkilatı ve El Şarkiye çete grubunun Efrîn’e bağlı Meka Jêrin köyü nüfusuna kayıtlı üç kişiyi kaçırdığını bildirmişti.

İŞGALDEN BU YANA 10 BİN 400’Ü AŞKIN KİŞİ KAÇIRILDI

Türk devleti 2018’de işgal ettiği Efrin’de tam bir terör rejimi kurdu. 

İhlalleri Belgeleme Merkezi’ne göre, temmuz ayında en az 28 kişi, mayıs ayında 30 kişi ve haziran ayında en az 40 kişi kaçırıldı. 

Suriye İnsan Hakları Örgütü’ne göre 2018 ile nisan 2024 arasında en az 10 bin 332 kişi kişi kaçırıldı, 463 kişi katledildi.