Efrîn’de mayıs ayında 1 çocuk katledildi, 53 kişi kaçırıldı

Efrin-Suriye İnsan Hakları Örgütü, Türk devletinin mayıs ayında Efrîn bölgesinde bir çocuğu katletti, 4’ü kadın en az 53 kişiyi kaçırdı.

Efrin-Suriye İnsan Hakları Örgütü, işgalci Türk devleti ve çetelerinin (polis, sivil polis, El Cebhe El Şamiye ve Emşat çeteleri) geçen mayıs ayında keyfi gerekçelerle 4’ü kadın en az 53 kişiyi kaçırdığını belirtti. Kaçırılanların serbest bırakılması için binlerce dolar fidye istendiği belirtildi.

İşgal bölgesinde tam bir terör rejimi oluşturan Türk devleti, sistematik bir şekilde insan kaçırarak ailelerinden fidye istiyor. Kaçırılanlar genellikle Efrîn kantonundaki farklı noktalarda yer altında tutularak vahşi işkencelere maruz kalıyor.

BİR ÇOCUK KATLEDİLDİ

İnsan Hakları Örgütü’ne göre Türkiye’de 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimleri arsından Efrîn’de rastgele etrafa ateş açan Ankara’ya bağlı çeteler, Mehmudi kampında bir çocuğu katletti, 25 kişiyi de yaraladı.

HALKA AİT MÜLKLER YAĞMALANDI

Türk devletinin işlediği savaş suçlarının bir yanında da halka ait mülklere el koyma ve yağmalama var.

Efrîn kent merkezi ile Mabata ve Raco ilçelerinde mayıs ayında 900’den fazla zeytin ve meyve ağacı kesildi. Bu ağaçların odunları Efrin, Ezaz, İdlib ve Cerablus pazarlarında satıldı.

ETNİK TEMİZLİK, SÖMÜRGE BİNALARI

Kürt topraklarındaki etnik temizlik faaliyetleri de devam ediyor. Türk devleti Katar, Kuveyt ve Filistin örgütleriyle işbirliği içinde Efrin kantonunun köy ve ilçelerinde sömürge binaları inşa ediyor. Şêrawa ilçesine bağlı Şadêr köyünde yaklaşık 50 yeni sömürge binası yapıldı. İş makineler ile aynı alanda 30 hektarlık arazide kazılar da yapıldı.

İnsan Hakları Örgütü, Dünya Yardım Komitesi "Insur"un Filistinli derneklerle iş birliği içinde Efrin kantonunun güneydoğusundaki Lelun dağında "Emel 2" sömürge binaları inşa ettiğini bildirdi.