Efrîn’de üç kişi kaçırıldı

İşgalci Türk devlet güçleri, Efrîn’in Mabata, Şiyê ve Şera ilçeslerinde üç kişiyi kaçırdı. Her üç kişinin de akıbetleri bilinmiyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre Türk devletinin paralı çeteleri Mabata ilçesinin Şêxûtka köyünde bir kadın ve bir erkeği kaçırdı.

Ehad Seydo ve Nezîre Hemîd Mihemed isimli köylülerin nereye götürüldükleri ve akıbetleri hakkında bilgi alınamadı.

İşgal alanında kurulan paramiliter su aygıtı “Sivil Polis” de Şiyê ilçesine bağlı Hêkêçe köyünden Hisên Dilo (29) adlı bir kişiyi kaçırdı.

Ayrıca Ankara’ya bağlı El Hemzet çete grubunun Şera ilçesine bağlı Kefir Mizê köyü çevresinde bulunan yüzlerce ağacı kestiğini bildirdi.

Diğer bir çete grubu olan Sultan Murat, Horo Hesen Hiso adlı yurttaşın Şera ilçesinin Dêrsewan köyündeki evini geri alabilmesi karşılığında aileden 2 bin dolar fidye istedi.

Başka bir kaynağa göre ‘Ehrar El Şerqiye′ çeteleri, Efrîn'de “ticaret” ofisleri açarak, zor, şiddet ve tehditlerle göç ettirdikleri Efrînlilere ait mülkleri ve evleri 2 bin ila 4 bin dolar arasında belirledikleri kira bedeli karşılığında dışardan getirdikleri yabancılara kiralıyor. Efrînlilere ait dükkanların da yılda bin dolar karşılığında kiraya verildiği öğrenildi.