Efrîn ve Şehba halkı 10 Ekim hamlesine katıldıklarını duyurdu

Efrin ve Şehba Kantonlarında faaliyet yürüten siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm talebiyle 10 Ekim’de başlatılan küresel hamlaya katıldıklarını duyurdu.

Onlarca kurum, sendika, siyasi parti, din alimi, meclis üyesi, Efrînli göçmenler ve Şehbalı yurttaşlar, Şehba'nın Ehdas ilçesine bağlı Maratê köyünde bir basın açıklaması için toplandı.

 4 Nisan Parkı'nda düzenlenen basın açıklaması sırasında Abdullah Öcalan'ın posterleri ile üzerinde «Şimdi özgürlük zamanı (Dem dema azadiyê ye)", "Önder Apo'nun özgürlüğü demokratik ulus inşasının teminatıdır (Azadiya Rêber Apo misogeriya avakirina nenteweya demokratîk e)" yazılı pankartlar taşındı.

Efrin ve Şehba Kanton Meclisi Eş Başkanı Melek Hisên’nin okuduğu açıklamada Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne yönelik küresel girişime dikkat çekildi.

Melek, bunun uluslararası komploya karşı dünyanın insani ve özgür demokratik toplumunun doğal ve insani bir tepkisi olduğunu belirtti.

Basın açıklamasında, "Bizler; burada bir araya gelmiş Şehbalılar, Efrinli göçmenler, örgütler, siyasi partiler, hareketler ve bireyler olarak kampanyaya desteğimizi ilan ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Siyasi çözümün Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ile mümkün olduğuna vurgu yapılan açıklamada, Kürt halkı, Ortadoğu halkları ve özellikle de Arap halkı, Avrupa ve Türkiye halklarına tecridin kırılması ve Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı.

Açıklama  “Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü, Efrîn, Bab, Amed, Serêkaniyê, Mehabad ve işgal altındaki tüm bölgelerin özgürleştirilmesi anlamına geliyor” ifadeleri ile son buldu.