Efrînliler: Düşmanın saldırılarına karşı direneceğiz

Türk devletinin işgalinin ardından Şehba'ya göç etmek zorunda kalan Efrînliler, düşmanın saldırılarına karşı sonuna kadar direneceklerini belirtti.

İşgalci Türk devletinin 19 Kasım'da Rojava'ya yönelik başlattığı saldırı devam ediyor. Türk devletinin işgalinden dolayı topraklarını terk etmek zorunda kalarak Şehba'ya yerleşen Efrînliler, saldırılara tepki gösterdi.


Şehba'ya göç ettikten sonra da saldırıların devam ettiğini belirten Mihemed Hisên Mustafa, "Türk devleti 5 yıldır saldırılarda bulunarak Efrîn halkını bir kez daha göç ettirmek istiyor. Kürt halkı ise buna karşı direniyor. Türk devleti dünyanın gözü önünde  Rojava'yı bombalıyor. Demokrasiden bahseden devletler ve kurumlar halka yönelik bu saldırılara karşı sessiz kalıyorlar. Bu da Kürt halkına yönelik bir komplo olduğunu gösteriyor. Tek bir Kürt bile kalsa direnişimizden vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

Zorlu koşullarda yaşamlarını sürdürdüklerini söyleyen Emîne Hesen, "Soğuğa, sıcağa, göçün tüm zorluklarına rağmen şehitlerimizin izinden gideceğiz. Kürt halkının başına gelenleri tüm dünya görüyor ama katillere karşı sessiz kalıyorlar" dedi.

Türk devletinin Kürt halkına yönelik saldırılarının her zaman olduğunu ancak son zamanlarda daha da artmaya başladığını vurgulayan Gülistan Mustafa, devamla şunları belirtti: "Bu saldırıların amacı sivilleri hedef almak ve bölgeyi boşaltmak. Efrîn halkı zaten yıllardır kamplarda direniyor, bir kez daha yerimizden edilmek istemiyoruz. Buradan bir gün çıkarsak bile Efrîn'e dönmek için çıkmak istiyoruz. Çünkü Efrîn halkı toprağına ve değerlerine bağlı bir halktır. Bundan dolayı her zaman direnmeye devam edecek."

Şemsiyê Mihemed Omar ise Türk devletinin saldırılarına tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "5 yıldır Şehba bölgesindeyiz ama Türk devleti hala saldırılarından vazgeçmiş değil. Kadınları, çocukları, yaşlıları katletmeye devam ediyor. Düşmanın bu vahşi saldırılarına karşı buradaki halk birlikte hareket ediyor. Ne olursa olsun bölgemizden çıkmayacağız."