Ehdas’ta 3 YPG'li şehit anıldı

Şehit Aileleri Meclisi, işgalci Türk devletinin saldırısı sonucu şehit düşen 3 YPG savaşçısı için anma töreni düzenledi.

Efrîn ve Şehba Kantonu Şehit Aileleri Meclisi, 10 Haziran’da işgalci Türk devletinin saldırısı sonucu şehit düşen 3 YPG savaşçısı için anma töreni düzenledi.
Ehdas’a bağlı Til Sosîn köyünde bulunan Serdem Kampı’nda düzenlenen törene binlerce Efrînli göçmen, Şehbalı kişi ile kurum ve meclis üyeleri katıldı.
Saygı duruşunun ardından kısa bir konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi üyesi Sureya Hebeş, şehit ailelerine başsağlığı diledi.

'ŞEHİTLERİMİZİN YOLUNU ASLA BIRAKMAYACAĞIZ'

Meşru öz savunmanın önemine dikkat çeken Sureya, “Bu toprakları savunmak görevimiz. Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’nin gerçek sahipleriyiz. Bu şehirleri düşmanın elinde bırakmayacağız. Dört parça Kurdistan’ın en kadim sahipleriyiz” dedi.

Sureya Hebeş, "Şehitlerimizin yolunu asla bırakmayacağız ve çocuklarımızın kanını hiçbir şekilde yerde bırakmayacağız” diye belirtti.

'BU HALK ÖNDER APO'NUN HALKIDIR'

Efrîn Demokratik Özerk Yönetimi adına konuşan Elî Selam ise “İşgalci Türk devletinin saldırısı sonucu 3 kahramanımız güvercin olup ülkemizin semalarına doğru uçtu. Şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. İşgalciler şunu çok iyi bilsinler; hiçbir şekilde halkın direnişini kıramazlar. Çünkü bu halk Önder APO’nun halkıdır, fikir ve felsefesi doğrultusunda büyüdüler” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 3 şehidin şehadet belgesi okunup ailelerine teslim edildi.
YPG savaşçıları Tolhildan Efrîn (Mihemed Hemo), Amed Şêrawa (Elî Dawûd) ve Dilşêr Efrîn (Yehya Xidir), işgalci Türk devletinin Ehdas’ta bir araca düzenlediği SİHA saldırısında şehit düştü. Şehitler, ilçedeki Çağın Direnişi Şehitliği’nde binlerin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.