Ehmed: Türk devleti modelimizden korkuyor!

Kobanê Kantonu Meclisi Eşbaşkanı Leyla Ehmed, “Türk devletinin asıl korktuğu, demokratik ulus felsefesiyle oluşturulan özerk yönetim modelidir. Saldırmak için bahaneler uyduruyor” dedi.

Kobanê Kantonu Meclisi Eşbaşkanı Leyla Ehmed, Türk devletinin bu saldırılarla aslında halk içinde korku yaratıp bölgeyi boşaltmak istediğini söyledi.

ANF’ye konuşan Leyla Ehmed, Türk devletinin  Girê Spî, Efrîn ve Serêkaniyê’deki işgaliyle yetinmeyerek, işgal alanlarını genişletmek istediğini belirtti. İşgal altındaki bölgelerindeki Kürtsüzleştirme siyasetine dikkat çeken Ehmed, şöyle devam etti: “Aynı şeyleri tekrarlamak istiyor. Bunu yapmak için de kendince komplolar üretiyor. Taksim’deki olay da bölgeye saldırmak için düzenlenen bir komplodur. Yoksa bir yıldır saldırmak için hazırlık yaptığını çok iyi biliyoruz.”


BURADAKİ MODELDEN KORKUYOR

Türk devletinin bu kadar saldırganlaşmasının nedeninin, özellikle demokratik ulus felsefesiyle oluşturulan özerk yönetim modeli olduğunu vurgulayan Leyla Ehmed, şunları dile getirdi: “Türk devletinin asıl korktuğu, demokratik ulus felsefesiyle oluşturulan özerk yönetim modelidir. Bu modelin, aynı zamanda Türkiye toplumu üzerinde de etki yapacağını biliyor. Sırf özerk yönetim modelini ortadan kaldırmak için her gün yeni senaryolar üretiyor ve her gün saldırmak için yeni bahaneler uyduruyor.”

ULUSLARARASI GÜÇLER DE SORUMLUDUR

Bu saldırılardan uluslararası güçlerin de sorumlu olduğunu söyleyen Leyla Ehmed, şunları ekledi: “Buradaki halklar olarak DAİŞ’e karşı çok büyük bedeller ödedik. Çocuklarımızın kendi kanlarıyla özgürleştirdikleri bu topraklarda Türk devletinin işgaline asla izin vermeyeceğiz. bizim uluslararası toplumdan beklentimiz, en azından ahlaki görevlerini yerine getirmeleridir.”