Ehras ve Tebqa’da şehit uğurlama törenleri

HRE savaşçıları Rizgar Welat ve Rojhat Bêkes Şehba kantonuna bağlı Ehras ilçesinde, Ebdurezaq El Mirî ise Tebqa’da düzenlenen kitlesel törenlerle sonsuzluğa uğurlandı.

Çağın Direnişi Hamlesi’nde 14 Haziran günü şehit olan Yusif Hiso (Rizgar Welat) ve Kawa Hesen (Rojhat Bêkes) Şehba Kantonu’na bağlı Ehras’da bulunan Çağın Direnişi Şehitleri Şehitliği’nde toprağa verildi.

Şehitlerin cenazelerini Şehba Kantonu’nun Fafîn ilçesindeki Avrîn Hastanesi’nden alan kitle, Ehras ilçesinde bulunan Çağın Direnişi Şehitleri Şehitliği’ne yürüdü. Şehitlikte Şehit Aileleri Meclisi, şehitlikte HPG savaşçısı Bêrîvan Mistefa’nın (Avrîn Masûm) kimliğini açıkladı.

Törende konuşan Efrîn ve Şehba Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Yöneticisi Ebdulhenan Mamo, şehit ailelerine ve bölge halkına başsağlığı diledikten sonra “Kürt halkının direndiği ve esareti kabul etmediği gün geçtikçe tüm dünya tarafından anlaşılmaktadır. Ülkesi için canını feda eden şehitlerimizin fedakarlıkları, halkın davasına olan bağlılığını göstermektedir” dedi. Mamo, şehitlerin hedeflerini gerçekleştirene ve işgal altındaki bölgeleri kurtarana kadar şehitlerin yolundan gidecekleri sözü verdi.

Kongra Star Efrîn ve Şehba Kantonu Koordinasyonu Yönetim Üyesi Newroz Haşîm ise Şehit Avrîn Masûm ve arkadaşlarının Kurdistan dağlarında düşmana irade ve direniş dersini verdiğini, bu nedenle düşmanın vahşice saldırdığını belirtti.

Konuşmalar ardından 3 şehidin şehadet belgesi okunarak ailelerine teslim edildi. Cenaze töreni, şehitlerin toprağa verilmesi ardından sona erdi.

‘İŞGALCİLERİ KOVMAK İÇİN BİRLEŞELİM’

Tebqa’da ise yine 14 Haziran günü şehit düşen Öz Savunma Güçleri üyesi Ebdurezaq El Mîrî için tören düzenlendi. Cenaze törenine Tebqalı halkın yanı sıra Demokratik Sivil Yönetim temsilcileri, askeri meclisler, partiler, yerel ileri gelenleri katıldı.

Törende konuşan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Hind El Xelil, şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, "Şehitler hayatın minaresidir. Halkın özgürce yaşaması için hayatlarını feda etti” dedi. Demokratik Sivil Yönetim Yasama Meclisi Eş Başkanı Hemid El Ferec ise şehitlerin yolundan gideceklerini vurguladı, Kuzey ve Doğu Suriye halklarını işgalcileri kovmak için birleşmeye çağırdı.

Tören, şehadet belgesini okunarak ailesine teslim edilmesi sonrası cenazenin toprağa verilmesi ardından sona erdi.