Eli Doko ve Dilşad Qamişlo son yolculuğuna uğurlandı

Şehitler Eli Doko ve Dilşad Qamişlo, son yolculuğuna uğurlandı.

Öz Savunma Güçleri Komutanı Şehit Eli Doko ve Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Komutanı Şehit Dilşad Qamişlo (Emar El Seyido) Şehit Delil Saroxan Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

 


Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Mehsûm Hesen, törendeki konuşmasında şunları söyledi: "Şehit Eli Doko Şehit Aileleri Meclisi'ni sürekli ziyaret ederek, şehit aileleri iyiyse, biz iyiyiz, şehit ailelerinden moral alıyoruz, derdi. Bütün görevlerini yerine getirdi, yurtsever ve genç bir ruha sahipti."
Mehsûm Hesen, "Şehit Emar genç bir Arap’tır, uzun yıllar ülkesi için mücadele etti. Halkımızın sahadaki duruşu ortadadır, sonuna kadar şehitlerinin safında olacaktır” dedi.

Demokratik İslam Kongresi üyesi Eli Resûl de işgalci Türk devletinin saldırılarına dikkat çekerek, "İslam adına evlerimize, mallarımıza, camilerimize saldırıyorlar. Türk devleti artık İslam'ın karartılmasının sebebi haline gelmiştir” şeklinde konuştu.

Öz Savunma Güçleri komutanları adına konuşan Çiya Amed, şehitlerini asla unutmadıklarını belirterek, 19 Temmuz Devrimi'nin başlangıcından bu yana halkın halkların kardeşliği projesini hayata geçirme kararı aldığını söyledi ve "Bu düşünceyle; Tüm saldırıları durdurmaya direnebildik” diye ekledi.

Eli Doko'nun kız kardeşi Nisrin Doko da "Kardeşim ailede Özgürlük Hareketi fikriyle büyüdü, yurtseverlik görevini omuzlarına aldı" dedi.

İki şehidin yanı sıra işgalci Türk devletinin saldırıları sonucu 25 Aralık (2023) günü şehit olan Faris El Faris'in de şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Şehit Eli Doko ve Dilşad Qamişlo, sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

Öz Savunma Güçleri komutanlarından Eli Doko, 4 Ocak'ta Til Hemis ilçesinde yolda geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olurken, Dilşad Qamişlo da 2 Ocak'ta Dêrazor'da şehit oldu.