Enternasyonalist savaşçılar, Rojava Devrimi'ni sahiplenmeye çağırdı

YPG ve YPJ saflarında direnen enternasyonalist savaşçılar, Dünya Kobanê Günü’nü selamladı, Rojava Devrimi’ni sahiplenme çağrısı yaptı.

Halk Savunma Birliği (YPG) ve Kadın Savunma Birliği’nde direnen (YPJ) enternasyonalist savaşçılar, Dünya Kobanê Günü vesilesiyle açıklama yaptı.

'DİRENİŞİN FAŞİST DALGAYI DURDURABİLECEĞİ GÖRÜLDÜ'

Savaşçıların açıklaması şöyle:

“Ağustos 2013’te DAİŞ, Kobanê’yi yakın zamanda kuşatacağını açıkladı. DAİŞ, Suriye ve Irak’a saldırdığında başarısız olmadı, Reqa ve Musul gibi büyük şehirleri kontrol etme hızı dünyayı şaşırttı. Hem Suriye hem de Irak ordusunun terk ettiği binlerce modern askeri silahlarla saldırdığı Kobanê gibi küçük şehrin direnebileceğine kimse inanmıyordu.

Ancak halkın, YPJ, YPG savaşçıları ve müttefiklerinin silahlı direnişleri, bu faşist dalganın durdurulabileceğini tüm dünyaya gösterdi. Halk, Kobanê direnişine öncülük etti, kadınlar, erkekler, anneler ve gençler şehirlerini terk etmedi. Kadınlar bu direnişte öncü rol oynadı. Arîn Mîrkan, DAİŞ tanklarının şehre girmesini engellemek için canını feda etti ve özgür kadınların sembolü haline geldi.

Dünyanın dört bir yanından çok sayıda insan Kobanê’deki YPJ ve YPG direnişine gönüllü olarak katıldı. Gelhat Rûmêt, Mezlûm Aktaş, Karker Kobanê, Paramaz Kızılbaş, Sarya Îlîm Deniz, Rojvan Kobanê ve Pirsûs Armanc gibi enternasyonalistler Kobanê halkının savunulmasında şehit düştü. Bağlılıkları ve fedakarlıkları hepimiz için büyük bir ilham kaynağı. Aylarca süren direnişin ardından terör bayrağı yerine YPJ ve YPG bayrakları bir kez daha dalgalandı. Yüzlerce şehidin fedakarlıkları başarıyla taçlandı.

'KOBANÊ'YE VE ŞEHİTLERİN ANISINA SAHİP ÇIKALIM'

Kobanê’nin bir daha düşmemesi için şehitlerimizin anısına sahip çıkmalıyız. Dünyada Kobanê için yapılan halk gösterilerinin ardından birçoğumuz Rojava adını ilk kez duyduk. Batılı ülkelerin kayıtsızlığına karşı dünyanın dört bir yanında gösteriler düzenlendi ve Kobanê’deki direnişine destek verildi. Kobanê, daha iyi bir dünya mücadelesine umut oldu. Aynı şekilde bir kez daha mevcut saldırılara karşı Kobanê’ye desteğini açıklamalı.

Kobanê’de faşist dalgalara karşı direndik. Yarın Zap ve Metina’da kimyasal silah saldırıları gibi saldırılarla da karşı karşıya kalabiliriz. En zor koşullarda direndik. Bu direnişle Rojava’da tüm halklar için özgür bir yaşam yaratacak bir toplumun temelleri atıldı. Rojava'da direniş ve özgürlük hareketleri kök saldı ve dünyanın her yerindeki devrimcilere ilham kaynağı oldu. Rojava dünyaya umut yaydı. Mevcut saldırılara rağmen özgür yaşam yok olmayacak. Tüm dünyaya 1 Kasım’da bize destek olması, sokaklara çıkması ve Rojava Devrimi'ne sahip çıkması çağrısı yapıyoruz.”