Eylül ayında Eyn Îsa ve Girê Spî’de siviller doğrudan hedef aldı

İşgalci Türk devletinin eylül ayı içerisinde Eyn Îsa ve Girê Spî köylerine yönelik saldırılarında bir sivil hayatını kaybederken, 5’i yaralandı. Çıkan çatışmalarda 7 çete üyesi öldürüldü.

İşgalci Türk devleti eylül ayı içerisinde de sivil yerleşim alanlarını sistematik bir şekilde hedef almaya devam etti.

Eyn Îsa ve Girê Spî köylerine onlarca kez saldırı düzenlendi.  27 Ağustos’ta Dêrazor kırsalında DAİŞ çeteleri ve uyuşturucu tacirlerine karşı Suriye Demokratik Güçleri’nin (QSD) operasyon başlatması ardından, Türk devleti ve çeteleri de saldırılarını tırmandırdı.

ANHA’nın hazırladığı eylül ayı bilançosuna göre 27 Eylül’de Eyn Îsa’nın 7 km doğusunda yer alan Hedriyat köyünü ağır silahlarla bombalaması sonucu Mihemed El Ciwêd (35) adlı köylü hayatını kaybetti, iki kişi de yaralandı.

Eylül ayı içerisinde Eyn Îsa ve Girê Spî köylerini hedef alan saldırılarda toplam 5 köylü yaralandı.

Türk devleti çeteleri, 3 Eylül’de Til Temir batısındaki Sêgîro ve Tirwaziyê köylerine yönelik karadan sızma girişiminde bulundu. QSD savaşçılarının karşılık vermesiyle yaşanan çatışmada 7 çete üyesi öldürüldü, 7’si yaralandı.

Saldırılarda sivil alt yapılar da hedef alındı. 7 Eylül’de Larvac çimento üretim şirketine giden elektrik hattını hedef alınması sonucunda, Girê Spî kantonunun batısında yer alan tüm ilçe ve köylerin elektriği kesildi. 18 Eylül’de yine aynı elektrik hattının hedef alınması sonucunda onarılan elektrik hizmetleri bir kez daha kesildi.