Eylül şehitleri Hesekê'de anıldı

Şehit Aileleri Meclisi, Hesekê ve Amûdê ilçelerinde farklı zaman ve tarihlerde şehit düşenler için anma etkinliği gerçekleştirdi.

116 şehit için şehit aileleri ile sivil ve askeri kurum mensuplarının katılımıyla Hesekê’deki Reşo Salonu'nda anma düzenlendi.

Törende konuşan Serêkaniyê Kampı Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Xelil Moro, "Son nefesimize kadar şehitlerin yolunda olacağız, onların umutlarını ve hedeflerini gerçekleştireceğiz ve başarıya ulaşacağız” diye belirtti.

Hesekê Askeri Meclis komutanlarından Dersim Hesekê ise "Şehitlerin gösterdiği direniş çok büyük ve bundan gurur duyuyoruz. Onlar sayesinde halkımızı ve ülkemizi savunduk. Halkımızın özgürlüğü ve topraklarımızın kurtuluşu için canımızı vereceğiz ve devrimimizin kazanımlarına sahip çıkacağız" dedi.

Tören, şehitleri anlatan film gösterimi ve "Şehîd namirin" sloganının atılmasıyla sona erdi.

 

AMÛDÊ

Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) Amûdê'deki salonunda 21 şehit için anma töreni  yapıldı.

Törene ilçe halkı, sivil toplum kuruluşu üyeleri, PYD, Kongra Star, kurum temsilcileri, sivil ve askeri meclis temsilcileri katıldı.

Törende Amûdê Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Ziyor Şêxo, şehitlik ve şehitlik değerlerinin altını çizerek, "Kürt halkı birçok karşıt politika ve katliamla karşı karşıya kaldı ama Önder Abdullah Öcalan'ın felsefesi sayesinde direnmeyi başardık" dedi.

Törende şehit Rûstem Cudi'nin demokratik ulus felsefesi değerlendirmesini konu alan film gösterildi.

Tören, “Şehîd namirin” sloganıyla son buldu.