Ferhad Şiblî anısına akademi açıldı

Şehadetinin birinci yıl dönümü dolayısıyla Ferhad Şiblî için anma etkinliği düzenlendi, Reqa’da isminin verileceği akademinin temelleri atıldı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Silêmanî’de Türk devletinin saldırısı şehit düşen Ferhad Şiblî'nin şehadetinin 1. yıl dönümü dolayısıyla Reqa’daki  Mişwar Salonu'nda şehit Ferhat Şibli için anma töreni düzenledi.

Törene Ferhad Şiblî’nin ailesinin yanı sıra Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eş Başkanlığı, sivil ve askeri örgüt üyeleri, siyasi partiler ve Reqa ileri gelenleri katıldı.

Ferhad Şiblî’nin daha iyi bir gelecek için umut olduğunu ifade eden Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim Meclisi Eşbaşkanı Hisên Osman, "Şehit Ferhad, kurumların çalışmalarında öncü oldu. Demokratik ulusun ve halkların kardeşliğinin Suriye'nin geleceğinin inşasının temeli olduğunu tüm dünyaya teyit etti" diye konuştu.

Kuzey ve Doğu Suriye Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Fatme Behbûh da, Şiblî’nin işgale ve teröre karşı direnişin ve fedakarlığın simgesi olduğunu dile getirdi.

Konuşmalar ardından Şiblî’nin hayatını anlatan sinevizyon izletildi.

Törenin sonunda Reqa’nın güneyindeki Kesrat köyüne giden katılımcılar, burada kurulacak Şehit Ferhad Şiblî Akademisi'nin temellerini attı.