Fırat Şehit Aileleri Meclisi’nden 10 Ekim hamlesine destek

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm talebiyle 10 Ekim’de başlatılan küresel hamleye desteğini açıklayan Şehit Aileleri Meclisi, mücadeleyi büyüteceklerini belirtti.

Fırat Şehit Aileleri Meclisi, 10 Ekim’de küresel çapta 74 merkezde eş zamanlı başlatılan “Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm” hamlesine desteğini bir açıklama ile duyurdu.

Basın açıklaması Kobanê İlçe Meclisi Merkezi önünde yapıldı.

Şehit Baran Dogan'ın kardeşi Mezlûm Nebî tarafından okunan açıklamada, Fırat Şehit Aileleri Meclisi’nin Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşması doğrultusunda her türlü faaliyete hazır olduğu kaydedildi.

Açıklamada Abdullah Öcalan’a yönelik keyfi disiplin cezaları veren işgalci Türk devletinin uyguladığı mutlak tecridin, uluslararası hukukta yerinin olmadığı vurgulandı.

Açıklamada, 10 Ekim’de başlatılan hamlenin sadece açıklamalarla sınırlı kalmaması ve genişlemesi için pratik adımların atılması gerektiği ifade edildi.

Fırat Şehit Aileleri Meclisi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununa adil bir çözüm bulunması için mücadeleyi büyüterek sürdüreceklerini belirtti.