Fırat halkı, 2 şehidi son yolculuğuna uğurladı

Fırat Bölgesi halkı, şehitler Nîhad Hiso ve Ebdullah Îbrahîm’i son yolculuğuna uğurladı.

Fırat Bölgesi halkı, Minbic Askeri Meclisi şehitleri Nîhad Hiso (Ebû Sator) ve Ebdullah Îbrahîm’in uğurlama törenine katıldı. Her iki savaşçı da işgalci Türk devletinin 13-14 Haziran’da Minbic ve Qaraqozax’a yönelik SİHA saldırısı sonucunda şehit düşmüştü.

Ayrıca bu yıl Avaşin bölgesinde şehit düşen Basil Ehmed (Çanşêr Adar) ve 2017 yılında Girê Spî’de şehit düşen Îbrahîm Şêx Hindî (Mezlûm Gelhat) için de tören düzenlendi.

'İNTİKAMLARINI ALACAĞIZ'

Törende bir konuşma yapan Kobanê Kantonu Sosyal İşler Kurulu üyesi Mihemed Receb, “Şehitlerimiz bize yol gösteren öncülerimizdirler, düşmanlarımızın planlarını ve topraklarımıza karşı geliştirdikleri işgal saldırılarını boşa çıkarmak için canlarını feda ettiler. Onlara intikamını alacağımıza söz veriyoruz” dedi.
Minbic Askeri Meclisi üyesi Mihemed Al Cadir, bölgenin istikrarı ve güvenliğini bozmaya çalışanlara şöyle seslendi: “Ya özgür ve onurlu bir yaşam ya da şehadet yolunu seçtik. Ne kadar kirli politikalar yürütürseniz yürütün asla mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz."

'TECRİT VE AMBARGO BÜYÜYOR'

Kongra Star Fırat Bölgesi üyesi Macîde Heson ise “Bugün gerçekleşen bütün olaylar daha önceden planlanmıştı; bir yandan Önder Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi ağırlaştırıyorlar, diğer yandan bölgelerimizi kuşatarak ambargo uyguluyorlar ve halkımızı hedef alıyorlar” dedi.

Şehit Ebû Sator’un ailesi adına bir konuşma yapan kardeşi Şoreş Hiso, bölge halkına QSD’ye destek vererek hainlerin deşifre edilmesini sağlamak ve adaletin önüne çıkarılması için çağrıda bulundu.

Törenin sonunda Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi şehitlerin şehadet belgelerini okudu. Daha sonra Şehit Ebû Sator Şehit Dicle Şehitliği’nde, Şehit Ebdullah Îbrahîm ise Kobanê’deki Eqbe köyünde son yolculuğuna uğurlandı.