Fırat kantonu halkı işgal saldırılarına karşı yürüdü

Fırat kantonu halkı, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırılarını protesto etti.

Kuzey ve Doğu Suriye’deki hizmet merkezlerini hedef alan işgalci Türk ordusu, Amûdê Dêrîk, Tirbespiyê, Qamişlo ve Kobanê’de onlarca merkezi bombaladı. Saldırılarda 8 sivil şehit oldu, onu aşkın kişi yaralandı. Saldırılar sonucunda, Kobanê’deki Miştenûr hastanesi ve diğer birçok kurum hizmet dışı kaldı.

Binlerce kişi, "İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırılarına hayır!” sloganıyla alanlara aktı.

GERİLLA VE TUTSAKLAR SELAMLANDI

Kobanê’nin Özgür Kadın Meydanı’nda başlayan yürüyüş, Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük hamlesi çerçevesinde Şehit Egit Meydanı’nda kurulan çadıra kadar devam etti.

Fırat Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Adil Hecî, işgalci Türk devletine yönelik yürütülen direnişe dikkat çekerek, “Dünyada gerillanın sergilediği direniş kadar büyük bir direniş görülmedi. Gerilla özgür ve eşit bir toplum için hep bir arayış ve mücadele içinde” şeklinde konuştu.

Siyasi tutsakların direnişini selamlayan Hecî, Halkımız Türk devletinin işgaline karşı direniyor. Özgürlük dağlarında sergilenen direniş dünyanın hiçbir yerinde görülmedi. Amansız bir tarihi mücadele bu. Türk devleti bu toplumu yok etmek için yıllardır her türlü yol ve yönteme başvuruyor. Ancak başaramayacak” ifadelerini kullandı.

Halk, konuşmaların ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Şehit Aileleri Meclisi öncülüğünde açılan çadırı ziyaret etti.