Halkların direnişi komplocuları yenecek!

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplo Fırat Kantonu’nun Kobanê, Eyn İsa ve Sirin kentlerinden binlerce kişinin katılımıyla yapılan eylemle protesto edildi.

Kobanê'nin Özgür Kadın Meydanı’nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, kadın ve gençlik hareketlerinin üye ve temsilcilerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi 48. sokağa kadar yürüdü.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği’in komploya karşı 3 gün önce başlattığı uzun yürüyüş de bugün kent merkezine ulaştı. 

48. Sokak'ta yapılan mitinge Demokratik Birliği Partisi (PYD) Genel Meclis üyesi Mehabad Koçer konuştu.

Mehabad Koçer,  konuşmasında şunları söyledi:

"Bölge halkına yönelik küresel bir komplo yürütülüyor. Önder Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan mutlak tecrit de bu komplonun bir parçasıdır. Komplocu güçler amaçlarına ulaşamayacak” Bölge halkı güvenli bir yaşamı inşa ediyor. Önder Abdullah Öcalan’dan aldıkları özgür düşünce, yollarını aydınlatan bir kıvılcım oldu. Bu mirasla özgür bir yaşama yol alarak, köleliğin prangalarını kırdılar.  Bölge halkının yaşadığı devrim baharının önünü almak isteyen komplocu güçler halkların iradesi karşısında yenilgiye uğradı.” 

Girê Spî Kanton Meclisi Eş Başkanı Yardımcısı Feza Mihemed ise, "Bölge halkı olarak mücadelemizi yükseltmeli, İmralı duvarlarını yıkmalıyız. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü sağlanınca bölge halkının da özgürlüğü sağlanacak” diye konuştu.