Firat Tûma sloganlarla defnedildi

Türk devletinin 20 Haziran günü SİHA saldırısında Qamişlo Kantonu Eşbaşkanı ve Yardımcısı Lîman Şiwêş ile birlikte katledilen Firat Tûma, kilisede düzenlenen ayin sonrası son yolculuğuna uğurlandı.

Keldani Mar Yaqub El Nasibini kilisesinde düzenlenen uğurlama törenine Süryani ve Keldani kurumlarının temsilcileri, Cizîr Özerk Yönetimi ve Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi temsilcilerinin yanı sıra onlarca kişi katıldı.

Ayinin ardından cenaze konvoyu Qamişlo'nun Siyahi mahallesindeki Keldani Şehitliği’ne gitti. Süryani Birlik Partisi Eşbaşkanı Nezire Gewriye burada yaptığı konuşmada, Türk devletinin bölgeye yönelik her gün düzenlediği saldırıların bölge halkında kafa karışıklığı ve korku yaratmayı amaçladığını belirtti.

Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eş Başkanı Vivian Beho Osê de, şehit ailelerine taziyelerini ileterek, "İşgalci Türk devleti saldırılarını sürdürüyor. Özerk Yönetim, özellikle DAIŞ çetelerini yargılayacağını açıklamasının ardından saldırılar arttı. Bu dava, bu örgüte destek veren gizli elleri ortaya çıkaracaktır” dedi.

Elde edilen kazanımları korumak için mücadelelerini sürdüreceklerini kaydeden Vivian Beho Osê, uluslararası kamuoyuna Türk devletinin terör saldırılarına son vermesi için üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırdı.

Konuşmaların ardından Süryani Şehit Aileleri Meclisi tarafından şehadet belgesi okundu. Kitle şehidin cenazesini sloganlar eşliğinde toprağa defnetti.