Gazeteci Salaz Qamişlo’da anıldı

Gazeteci ve devrimci Necmettin Salaz, Qamişlo’da düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

14 Ekim günü akciğer tedavisi gördüğü Silêmanî’de yaşamını yitiren özgür basının önemli isimlerinden Gazeteci Necmettin Salaz, Qamişlo’da onlarca gazeteci ve basın çalışanının katılımıyla anıldı.

Saygı duruşunun ardından Şehit Necmettîn Salaz’ın yaşamından bahseden gazeteci Halit Ermîş, 1980 darbesinin ardından zindan direnişinin etkisiyle de onur direnişine başladığını söyledi.

Salaz’ın vefatından duyduğu üzüntüyü paylaşan Ermiş, “Başûrê Kurdistan’da birbirimizi tanıdık ve birlikte çalıştık. Yoldaşlığı paylaştık. Necmettin, toplum içinde tanınan biriydi. Cenaze törenindeki yoğun katılım halkın ona sevgisini gösteriyor” dedi.

Gazeteci Necmettin Salaz’ın işgalci Türk devletinin politikalarını ve KDP’nin işgalci Türk devletiyle işbirliğini teşhir etmek için mücadele ettiğini ifade eden Ermiş, “Halkının sesi olabildi ve toplumunun inşası için çalıştı. Başûr ve Bakurê Kurdistan arasında hiçbir ayrım koymadı” ifadelerinde bulundu.

Halit Ermiş, halkın hafızası ve özgür basının değerleri olarak nitelendirdiği Şehit Evran ve Necmettin için hakikat yolunda yürümeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Gazeteci Ermiş’in konuşmasının ardından Salaz’ın yaşamı ve mücadelesine ilişkin sinevizyon gösterildi.