Gençlerden tecride karşı meşaleli yürüyüşler

Hesekê ve Dirbesiyê’de düzenlenen meşaleli yürüyüşlerle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit protesto edildi.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi protesto etmek için Hesekê’de meşaleli yürüyüş düzenledi.

Salihiyê Mahallesi'nden başlayan yürüyüşte Abdullah Öcalan'ın posterleri taşındı, "Güneşimizi karartamazsınız” yazılı pankart açıldı.

Genç Kadınlar Birliği üyesi Medya Ebdurehman, "Komplo sadece Önderliğe değil, Kurdistan'ın tüm kız ve erkek çocuklarına yönelikti. Komployla günümüzü ve özgürlüğümüzü karartmak istediler.  Önder Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü ve tecridi kırmak için dünyanın her yerinde eylemler yapılıyor. Önderlik felsefesi bizim için temeldir. Tüm diktatörlük sistemlerine karşı irademiz ve kararlılığımızla ayağa kalkacağız. Önderliğin fiziki özgürlüğünü talep ederek, alanlarda mücadeleyi büyüteceğiz" dedi.

Dirbêsiyê ilçesine bağlı Til Kerem beldesinde de çok sayıda genç, sivil toplum örgütü ve meclis üyeleri, 9 Ekim komplosunu ve İmralı tecridini meşaleli yürüyüşle protesto etti. Yürüyüşün ardından açıklama yapılarak, Abdullah Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadelenin yükseltileceği kaydedildi.