Girkê Legê'de açlık grevi sona erdi

Cizîrê Halk İnisiyatifi, Girkê Legê’de başlattığı iki günlük açlık grevi eylemi yapılan açıklamayla sona erdi.

Cizîrê Halk İnisiyatifi, "Tutsakların direnişini selamlıyoruz, şehitlerin ruhu ve değerleriyle Önderliğimizi özgürleştiriyoruz" şiarıyla, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü talebiyle 2 günlük açlık grevi eylemi başlattı. Bakurê Kurdistan’da tutsakların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için başlattığı açlık grevine destek vermek amacıyla Dêrik'te başlatılan açlık grevinin ardından Girkê Legê’de de açlık grevi eylemi başlatıldı. 

Girkê Legê’deki okul idare binası önünde kurulan çadırda başlatılan açlık grevi eylemine 100 kişi katıldı. Eyleme sivil toplum örgütü üyeleri, meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Girkê Legê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Xeznê Temo, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fikirlerine inançlarının sonsuz olduğunu belirtti. Xeznê Temo, “Tecrit ve soykırım politikaları bizi asla mücadele hattından uzaklaştırmayacak. Özgür ve demokratik bir ülke inşa edeceğiz” dedi.

Cizîrê Bölgesi Aydınlar Birliği üyesi araştırmacı Biradost Mitani, işgalci güçlere karşı verilen mücadeleye dikkat çekerek, şunları söyledi: "Mücadele ister kalemle ister silahla olsun üzerimize farzdır. Çünkü işgalci güçler bu halkın özgürlüğünü kabul etmiyor. Buna karşı mücadele etmeliyiz. Önder Abdullah Öcalan’ın da özgürlüğünü sağlanana kadar mücadele etmeliyiz.

Kongra Star üyesi Fatma Remedan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kadınları ataerkil sisteminin karanlığından kurtardığını, kadınların da bu neden onun felsefesine sahip çıktığını söyledi. Fatma Remedan,  Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için kadınlar olarak sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komployu anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Ardından PYD üyesi Fener Silêman hazırlanan ortak basın metnini okudu. Fener Silêman şunları belirtti: “Soykırım saldırıları ve Önder Abdullah Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecrit bizi savaştan ve direnmekten alıkoyamaz. CPT, hukuk ve insani kuruluşlarını Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için çalışmaya çağırıyoruz. Önder Abdullah Öcalan'ın fikir ve felsefesine inancımız sonsuzdur. Önderlik ve Türk devletinin zindanlardaki tüm tutsaklar fiziki özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadelemiz devam edecek.”

Halk İnisiyatifi, Girkê Legê’den sonra yarın Til Hemis ilçesinde 2 günlük açlık grevi eylemi başlatacak.