Girkê Legê ve Til Koçer halkı Abdullah Öcalan’a özgürlük için yürüdü

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Girkê Legê ve Til Koçer kentlerinde binlerce kişi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için alanlara çıktı.

Kürt Halk Önder Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecrit devam ederken, Qamişlo Kantonu’na bağlı Girkê Legê ve Til Koçer’de binlerce kişi Abdullah Öcalan’a özgürlük için yürüdü.

GIRKÊ LEGÊ

Girkê Legê’deki yürüyüşü Halk İnisiyatifi organize etti. Yürüyüşe STK temsilcileri, Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadın Birliği üyelerinin yanı sıra Kongra Star, TEV-DEM ve PYD temsilcileri de katıldı.

İlçe halkı Şehit Xebat Meydanı’ndan itibaren yürüyüşe geçerken, yürüyüş boyunca sık sık "Bê serok jiyan nabe" sloganı atıldı.

Eylemciler “Önder Apo’nun özgürlüğü halkların sorunlarının çözümüdür” yazılı pankartın ardından yürüdü.

Eylemin son durağı olan merkez çarşıda bir açıklama yapıldı. Açıklamayı yapan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Girkê Legê Eş Başkanı Idrîs Ehmed, Abdullah Öcalan’ın Ortadoğu’daki krizlerin çözümündeki önemine vurgu yaptı.

Ehmed, Kuzey ve Doğu Suriye halkına şu çağrıyı yaptı: “Önderliğin felsefesi özgürlük yolumuzdur. Önder Öcalan hakkında verilen kararlara karşı duralım, tecridi kıralım ve fiziki özgürlüğünü sağlayalım.”

TIL KOÇER

Til Koçer’deki yürüyüş ilçenin güneyindeki Delê kavşağında başladı. Yürüyüşe, kurum, sivil meclis, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra Arap Aşiretlerinin ileri gelenleri ve Kongra Star üyeleri olmak üzere onlarca kişi katıldı.

Til Koçer’deki yürüyüşün ana pankartında “Önder Öcalan’ın özgürlüğü, Ortadoğu’nun barışı kilididir” ifadeleri dikkat çekti.

Yürüyüş ardından “Önder Abdullah Öcalan Parkı”nda bir miting yapıldı. Til Koçer Halk İnisiyatifi adına kısa bir konuşma yapan Mehmûd El Salih, Kuzey ve Doğu Suriye halkına karşı yürütülen düşmanca politikalara tepki gösterdi.

El Salih, Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecritle direnişçi halkların hedef alındığını belirterek, bölgedeki halk direnişinin yoğun savaş suçları işleyen işgalci Türk devletinin politikalarını yenilgiye uğratacağını kaydetti.

Kongra Star Til Koçer Yönetimi Üyesi Emel El Celod ise, “Kadınlar, Önder Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesiyle gelişiyor. Bu nedenle Önder Öcalan’ın üzerindeki tecritle kadınlara saldırılıyor” dedi.