Haki Karer Rojava’da 11 merkezde anıldı

Kurdistan Özgürlük Mücadelesinin öncü şehidi Haki Karer, şehadetinin 47’nci yılında Kuzey ve Doğu Suriye’nin 11 merkezinde anıldı.

MAYIS AYI ŞEHİTLERİ

TIL TEMIR

Cizîrê Kantonu'nun Til Temir Şehit Aileleri Meclisi tarafından meclis salonunda gerçekleştirilen anmaya onlarca sivil toplum kuruluşu üyesi, parti temsilcisi, askeri ve güvenlik güçleri katıldı. Toplantıda konuşan Til Temir Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Mihemed Eliyat, "Mayıs ayı, devrimci hareketin şehitleri ayı, soykırıma ve faşizme karşı direnişin devamıdır" dedi.

Mihemed Eliyat "Haki yoldaş Kürdistan'ın bağımsızlığı uğruna canını feda etti. Haki yoldaş şehadetiyle bize gerçeğe ve şehitlerin mirasına sahip çıkmamızın yolunu göstermiştir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından şehit Haki Karer'in mücadelesini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

TIL BIRAK

Til Birak halkı, şehit Haki Karer ve 72 Til Birak şehidini anma etkinliği düzenledi. Til Birak Askeri Meclisi üyesi Urya Efrîn, "Haki Karer başta olmak üzere tüm şehitlerimizi anıyoruz. 18 Mayıs 1977'de şehit düşen PKK'nın kurucularından biriydi" dedi. Daha sonra 72 Til Birak şehitlerini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

ŞEDADÊ

Şedadê'de Şehit Aileleri Meclisi, Halk Meclisi salonunda toplantı düzenleyerek şehit Haki Karer'i andı. Toplantıya kurum ve sivil yönetim üyeleri ile şehit aileleri katıldı. Etkinlikte şehit Haki Karer'in hayatını anlatan sinevizyon gösterildi. Ardından bir konuşma yapan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Şedadê Ofisi üyesi Mihêdî El Dexîm, "Şehit Haki, Kürdistan'ın özgürlüğü olmadan gerçek anlamda özgürlüğün de olmayacağını söylüyor" dedi.

Şehit Aileleri Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Ewde El Hisên, "Özgürlük şehitleri önünde saygıyla eğiliyoruz. Özgürlük ve ülkeleri için canlarını feda eden kahramanları her gün anacağız" diye konuştu.

DIRBÊSIYÊ

Cizîrê Kantonu'nun Dirbêsiyê ilçesi Şehit Aileleri Meclisi, yurttaşlara yönelik düzenledikleri toplantıda şehit Haki Karer'i andı. Kentin Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıya onlarca yurttaşın yanı sıra şehit aileleri, kentin kurum ve meclis üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Dirbêsiyê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Semer El Ebdullah şehit Haki Karer'i ve tüm özgürlük şehitlerini anarak, "Komutan, devrimci ve şehit Haki, faşist zihniyete karşı direnişin sembolü olmuştur" vurgusunu yaptı.

Samer, zafere kadar şehitlerin takipçisi olacaklarına dair verdikleri sözü yineledi.

TIRBESPIYÊ

PYD Tirbespiyê Ofisi, şehit Haki Karer'i anmak için kentteki salonunda toplantı düzenledi. Toplantıya Şehit Aileleri Meclisi üyeleri, yurttaşlar ve sivil toplum kurumu üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan PYD Genel Meclisi üyesi Silêman Ereb, "Kürdistan Özgürlük hareketi halkın özgürlüğü için mücadele ediyor, demokrasi ve adalete kavuşmak için fedakârlıklar yaptı" dedi.

ÇILAXA

Çilaxa Şehit Aileleri Meclisi, kentin batısındaki Kültür Sanat Merkezi'nde toplantı yaptı. Toplantıya kent ve ilçelerde yaşayan onlarca yurttaşın yanı sıra şehit aileleri, Şehit Aileleri Meclisi üyeleri, sivil ve hizmet kuruluşları, devrimci gençlik hareketi, Genç Kadınlar Birliği, askeri güçleri, İç Güvenlik Güçleri ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Konuşmaların ardından şehitlerle ilgili sinevizyon ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Şehitler Günü'nün anlamını değerlendirdiği video gösterildi.

DÊRIK

Dêrik Şehit Aileleri Meclisi Korniş Stadyumu'nda yüzlerce yurttaşın katıldığı bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan'ın huzur ve güvenliğin sağlanmasında şehitlerin rolüne ilişkin değerlendirmeleri ve şehit Haki Karer'in hayatını anlattığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

TIL HEMÎS

Til Hemis'te onlarca bölge sakini, sivil örgüt üyeleri, siyasi parti üyeleri, Arap aşiretlerinin ileri gelenleri, kentteki Kültür Merkezi salonunda özgürlük şehitlerini ve Haki Karer'i andı.

TEV-DEM Qamişlo Şubesi Koordinasyon Üyesi Cudi Ayid İbrahim, "Şehit Haki Karer, Önder Abdullah Öcalan'ın arkadaşıydı ve fikirlerini yaydı. Zulmü kabul etmedi, köleliğe karşı mücadele etti” dedi.

Şehitlerin ve şehit Haki'nin fedakarlıklarını selamlayan Ayid, herkesin şehitlerin yolundan ve tüm halkları birleştiren Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın felsefesinden yürümesi gerektiğini söyledi.

QAMIŞLO

Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi, şehit Haki Karer’i anmak amacıyla Melekiya Salonu'nda yüzlerce kişinin katıldığı bir toplantı düzenledi.

Qamişlo Meclisi Eş Başkanı Huriya Şemdin, özgürlük şehitlerini anarak, "Kuzey ve Doğu Suriye'de devrim, Önder Abdullah Öcalan'ın demokratik ulus düşüncesi ve felsefesinin temellerinden başlamıştır. Devrimi bu felsefeyle birlikte sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Huriya şehitlerin çizgisini takip edeceğine söz verdi.

Daha sonra şehit Haki Karer'i konu alan film gösterimi yapıldı. Toplantı sloganlarla sone erdi.

TEBQA

Şehit Haki Karer'i anmak için Tebqa Kantonu Şehit Aileleri Meclisi binasında toplantı düzenlendi. Toplantıya Özerk kurumların temsilcileri, siyasi partiler, Zenubiya Kadın Topluluğu üyeleri ve demokratik toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Cirniye Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Fatima El Hemud yaptığı konuşmada, şehit Haki Karer’in PKK'nin en zor durumlarla karşı karşıya kalan ilk şehidi olduğunu belirtti.

Tebqa Kantonu Demokratik Özerk Yönetim Danışmanı Sozdar Ehmed, şehit Haki Karer'in cesaret ve fedakarlık örneği olduğunu, özgürlük uğruna canını verdiğini söyledi.

Sozdar şehitlerin çizgisini takip edeceğine söz verdi.

Şehit Haki Karer'in resimleri önünde mumlar yakılarak "Şehîd namirin" sloganı atıldı.

HALEP

Halep Şehit Aileleri Meclisi, şehit ailelerinin katılımıyla 8 Mart Salonu’nda toplantı düzenledi.

Toplantıda Haki Karer’in mücadelesini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Toplantı sloganlarla sona erdi.