Halep Newrozu: Önder Apo'nun felsefesiyle direniş büyüyor

Halep’te düzenlenen Newroz kutlamasında Kürt halkının Abdullah Öcalan'ın felsefesiyle direniş büyüttüğüne dikkat çekildi.

HALEP NEWROZU

Halep'in Şiqeyf bölgesindeki Newroz alanında kutlamalar devam ediyor. Kutlamaya binlerce kişi katıldı.

Kutlamada konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclis Üyesi Mihemed Şêxo, "Newroz ateşi her zaman yanıyordu. İşgalciler söndürmeye çalıştı. Ancak Kürt halkının direnişiyle karşılaştılar. İşgalciler ve zalimler ne yaparlarsa yapsınlar Newroz ateşini söndüremeyecekler" şeklinde konuştu.

'ÖNDER APO'NUN FELSEFESİNİ YENEMEZLER'

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) İletişim Bürosu Yönetim Kurulu Üyesi Fatme El Hesino da askeri güçlerin, Kürt halkının ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Newroz’unu kutlayarak, "Mart ayı acı ayıdır. Ancak Efrîn halkı Newroz ateşinin sürekli yanacağını teyit ediyor. Önder Abdullah Öcalan'ın fikir ve felsefesini direniş ve mücadelesinin temeli haline getiren bu halkı kimsenin yok edemeyeceğini dünyanın her yerinden duyuruyoruz” ifadelerini kullandı.
Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) komutanlığı adına konuşan Akîn Tolhildan, Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğüne kavuşturuluncaya kadar mücadelenin yükseltileceğinin altını çizdi.

PYD Başkanlık Divanı üyesi Foza Yûsif de konuşmasında "Karanlık güçler ve iktidar sistemleri, her türlü yöntemle Önder Abdullah Öcalan'ın direnişini kırmak istedi. Ancak bunda başarılı olamadılar” dedi.

Foza Yûsif, Kürt halkının Newroz'daki tutumuna dikkat çekerek, "Kürt halkı bu yılki Newroz'da işgale teslim olmayacağını, direnişini yükselterek davasını sürdüreceğini ve koruyacağını bir kez daha kanıtladı" şeklinde konuştu.
Foza Yûsif, şunları söyledi: "Düşman, Kürt halkının kimliğini yok etmek için her türlü yöntemle saldırıyor, dolayısıyla diğer güçlerle anlaşmalar yapıyorlar. Ancak bütün çabaları sonuçsuz kalacak, hak galip gelecektir ve işgalciler ve onların planları boşa çıkacak.”

Newroz kutlamaları sanatsal etkinliklerle devam ediyor.