Halep’te Rêzan Mistefa ve Candar Oskîloyê uğurlandı

Türk devletinin Dêrik’te katlettiği 29 Uyuşturucuyla Mücadele Güçleri üyelerinden Rêzan Mistefa ve Candar Oskîloyê Halep’te son yolculuklarına uğurlandı.

İşgalci Türk devletinin Dêrik'te düzenlediği hava saldırısında şehit düşen Uyuşturucuyla Mücadele Güçleri üyelerinden 2’si daha uğurlandı. Şehit Rêzan Mistefa ve Candar Oskîloyê için Halep’te düzenlenen cenaze törenine binlerce kişi katıldı.

Şehitlerin cenazeleri Şehit Xalid Fecir Hastanesi’nden alınarak şehitliğe getirildi. Burada saygı duruşu ardından Şehit Aileleri Meclisi yöneticisi Roşan Mihemed bir konuşma yaptı. Roşan Mihemed, Serêkaniyê ve Girê Spî’nin işgali ile işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarının artmasının Önder Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun devamı olduğunu söyledi. Roşan Mihemed, saldırıların bir amacının da halkı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'dan uzaklaştırmak ve halkları kırımdan geçirmek olduğunu ifade etti. Saldırılar karşısında başta Uluslararası Koalisyon ve Şam hükümeti başta olmak üzere uluslararası kamuoyunun sessizliğini kınayan Roşan Mihemed, faşist Türk devletinin, cesaretini bu sessizlikten aldığına dikkat çekti. Son olarak ise Kuzey ve Doğu Suriye halklarıına kazanımlarına sahip çıkma çağrısında bulundu.

İç Güvenlik Komutanlarından Qehreman Bekir, şehit Rêzan Mistefa’nın "Şêxmaqsud ve Eşrefiyê'deki çatışmalar sırasında bu mahallelerin kurtarılması için savaştığını, Şehit Candar’ın da çok güzel şeyler başardığını anlattı. Halep’te iki şehitten hep bahsedeceklerini söyleyen Bekir, “İki şehidimizin tüm çabaları güvenliği ve huzuru sağlamak içindi. Çocuklarımızın fedakarlıkları tarihin gidişatını değiştirecek ve zafer kesinlikle bizim olacaktır" dedi.

Şehit Rêzan'ın ailesi adına konuşan Hemid Mistefa, "Bu cenaze töreninde bunca kişinin bir araya gelmesi halk ile güçleri arasındaki güçlü bağı gösteriyor. Güçlerimizin yanında olacağız ve adım adım başarıya yürüyeceğiz” diye belirtti.

Ardından şehitlerin cenazeleri Şiqêf bölgesinde bulunan şehitlikte son yolculuğuna uğurlandı.