Halep’te yüzler Önder Abdullah Öcalan için yürüdü

Halep’te Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için yürüyen yüzlerce kişi, “İmralı duvarları Önderliği halktan koparamayacak” diye vurguladı.

Halep Şehit Aileleri Meclisi öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Sivil kurum temsilcileri ve yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş Şêxmeqsûd’da başladı. Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının taşındığı yürüyüşte “Bê serok jiyan nabe” sloganı atıldı.

Yürüyüşün son bulduğu Şehit Gelhat Merkezi önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Burada konuşan PYD Genel Meclis üyesi Valantîna Ebdo, Abdullah Öcalan’ın 24 yıllık İmralı direnişini selamladı.

Valantîna Ebdo, “Önderlik özgürlük isteyen halklara bir felsefe sundu ve şimdiye kadar zindanda direniyor. Bundan dolayı işgalci Türk devleti Önderlik üzerindeki tecridi ağırlaştırarak dışarıyla iletişimini kesiyor. İşgalci Türk devleti Önderliğin tek başına olmadığını iyi bilmelidir. Milyonlarca kişi takipçisidir ve düşüncelerini uyguluyor. İmralı duvarları Önderliği halktan koparamayacak. Büyük bir ısrar ve direnişle Önderlik üzerindeki tecridi kıracağız. Önderlik demokratik ulus projesiyle kapitalist sistemlere ve iktidar zihniyetine karşı durmuştur.”