Hastane saldırısında 4 kişi yaralandı

Türk devleti ve çetelerinin Til Rifet’te bir hastaneyi hedef alması sonucunda 2’si ağır 4 sivilin yaralandığı açıklandı.

Efrîn ve Şehba Kantonu Sağlık Komitesi, Türk devleti ve DAİŞ’ten devşirdiği çetelerin Şehba’nın Til Rifet ilçesinde bir hastaneyi bombalaması sonucu 4 kişinin yaralandığını açıkladı.

Komite, yüz binlerce kişinin zorla göçertildiği Şehba’ya yönelik Türk devlet saldırılarının yoğunlaştığını, bölgenin insansız hava araçları, tank ve havanlarla bombalandığını belirtti.

En son Türk devletinin uluslararası bütün yasaları çiğneyerek, ambargoya rağmen günde onlarca hastanın tedavi edildiği Til Rifet hastanesini bombaladığını kaydeden Sağlık Komitesi, 1’i sağlık çalışanı olmak üzere 4 kişinin yaralandığını açıkladı.

Yaralananların isimleri şöyle: Muxlês Ehmed Nasan (25), Abdullah Abdulrehman Murad (40), Mihemed Hemîd (45), Mustefa Hesen (27).

Komite yaralılardan 2’sinin ise ağır olduğu bilgisini verdi.

Saldırıları kınayan Sağlık Komitesi, uluslararası topluma çağrıda bulunarak, Türk devletinin bölgeye yönelik vahşi saldırılarını durdurmasını istedi.