Hastaneler, su istasyonları, elektrik santralleri bombalandı

İşgalci Türk devleti bugün de sivil altyapılara yönelik saldırılarını sürdürdü. Elektrik santrali, hastane ve köyler bombalandı. Son üç günde sivil altyapılara yönelik 60'ı aşkın saldırı gerçekleşti.

Türk savaş uçakları, Cizre bölgesine elektrik sağlayan Siwêdikê istasyonunu 5 kez bombaladı.

Bombardıman sonucu istasyonda yangın çıkarken, saldırılar nedeniyle itfaiye ekipleri yangına müdahale edemedi.

HASTANE BOMBALANDI, KULLANILMAZ HALE GELDİ

Gece saatlerinde Dêrik’in Girê Fera köyünde bulunan Covid Hastanesi bombalanarak, kullanılmaz hale getirildi. Hastane, Dêrik kırsalında çok sayıda yurttaşa hizmet veriyordu.

Sabah saatlerinde işgalci Türk devleti ve çeteleri Şêrawa ilçesine bağlı Ziyaret ve Dêr Cemal köylerini bombaladı.

İşgalciler, Til Temir’in Tawîle ve Guzeliyê köyleri ile Hesekê’nin El Şêx Eli köyünü de ağır silahlarla yoğun biçimde bombaladı.

Gece saatlerinde Kizwan dağı da savaş uçakları ile bombalanmıştı.

5 EKİM'DE 40'I AŞKIN BÖLGE BOMBALANDI

Türk devleti özellikle 5 Ekim Perşembe günü Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını tırmandırdı. Kentler, kasabalar ve köyler saldırıların doğrudan hedefi oldu. Saldırılarda 3 elektrik istasyonu, 4 petrol tesisi, 2 su ve benzin istasyonu bombalandı. Sivil alanların hedeflendiği saldırılarda 6 sivil ve İç Güvenlik Güçleri’nin 6 üyesi şehit düşerken, 2’si İç Güvenlik Güçleri üyesi olmak üzere 12 kişi de yaralandı.

İKİ MİLYONU AŞKIN KİŞİ TEMEL HİZMETLERDEN YOKSUN BIRAKILDI

Son üç günde ise Cizre Bölgesi’ndeki hizmet kurumları ve enerji merkezlerine yönelik 60’ı aşkın saldırı gerçekleştirildi.

Türk uçakları, Hesekê, Dirbêsiyê, Amûdê, Til Temir, Qamişlo, Tirbespiyê, Çilaxa, Rimêlan ve Dêrik’teki doğalgaz santrallerini, su istasyonlarını ve petrol kuyularını hedef aldı. Cizre bölgesinde yaklaşık 2 milyon kişi su, elektrik ve doğalgazdan mahrum kaldı

İşgalciler Qamişlo kantonuna elektrik sağlayan istasyonu bombalıyor. Meysenun mahallesindeki istasyon dün de hedef alınmıştı.  

DÜŞÜRÜLEN SİHA'NIN PARÇALARI GÖRÜNTÜLENDİ

Öte yandan Hesekê'de 5 Ekim günü düşürülen SİHA'nın parçaları görüntülendi. 

Türk devleti saldırı halindeki SİHA'nın düşürüldüğünü kabul etmedi. Ancak ABD Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada tehdit oluşturan SİHA'yı "meşru savunma" çerçevesinde düşürdüklerini duyurmuştu. ANHA'nın yayınladığı fotoğraf ve görüntülerde, SİHA'ya ait çok sayıda parça görünüyor.