Hesekê'de 6 şehit toprağa verildi

Hesekê'de Uyuşturucuyla Mücadele Güçleri’nin 6 şehidi son yolculuğuna uğurlandı.

İşgalci Türk devletinin 9 Ekim’de Dêrik bölgesine yönelik hava saldırısı sonucunda şehit düşen Uyuşturucuyla Mücadele Güçleri’nin 5 üyesi; Salih Yûsif, Lorans Ebdî, Menaf Semîr, Ebdullah El Ilêwî ve Ezîz Ebdo ile  4 Ekim’de Hesekê’de işgalci Türk devletinin saldırısında şehit olan sivil yurttaş Îskender Hiso’nun cenazeleri düzenlenen görkemli bir törenle toprağa verildi.
Şehit cenazeleri Şehit Aileleri Meclisi önünde alındıktan sonra bir konvoy eşliğinde Hesekê’nin Dawûdiyê köyündeki Şehit Dijwar Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Törene Kürt, Arap ve Süryani bileşenlerden yüzlerce kişi katıldı.

'DİRENİŞİMİZ YENİLMEZ'

Hesekê Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Fatima El Elî, şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, “İşgalci Türk ordusu ve çeteleri güçlerimizle göğüs göğüse savaşmaya cesaret edemedikleri için uçaklara başvuruyorlar” dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) üyesi Fidan Hiso da şehitlerin bölgenin istikrarının sağlanmasındaki rolüne dikkat çekerek, "Bugün Dêrik'ten Şehba'ya kadar şehitlerimizi toprağa veriyoruz. Başlattığımız bu yenilmez direniş sonsuzdur. Çünkü şehitlerimiz bu eşsiz devrimin kazanımlarını korumak için bu uğurda canlarını feda ettiler" ifadelerini kullandı.

29 şehidin uyuşturucuyla mücadele yöntemleri konusunda eğitim almak için orada bulunduklarını belirten Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri Sözcüsü Elî El Hesen ise şunları söyledi: "Uyuşturucuyla Mücadele Akademisi'nin ve bölgenin altyapısının hedef alınması sistematiktir ve Türk devletinin bölgelerimize yönelik kin güden düşmanca tutumunun düzeyini göstermektedir. Bu akademiyi hedef almalarının temel amacı, bölge halklarının moralini bozmak ve istikrarsızlık yaratmaktır. Tarih kanla yazılır. Çocuklarımıza barış ve istikrarı sağlamanın yegane teminatının dökülecek kutsal kan olduğunu öğreteceğiz."

Elî El Hesen, arkadaşlarının yolunu takip edecekleri sözünü vererek, “Nesiller boyunca bu topraklarda kalacağız” dedi.


Daha sonra şehitlerin şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Şehit Salih Yûsif, Lorans Ebdî, Menaf Semîr ile Îskender Hiso Şehit Dijwar Şehtliği’nde, Şehit Ebdullah El Ilêwî Şedadê Şehitliği’nde ve şehit Aziz Abdo ise Til Hemîs Şehitliği'nde toprağa verildi.