Hesekê'de çadır eylemi: Önder Apo'nun fikirleri her yere yayıldı

Hesekê'deki çadır eyleminde İmralı tecridi protesto edildi, "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fikirleri her yere yayıldı" mesajı verildi.

Hesekê’nin Nasire Mahallesi'ndeki Süryani Meydanı’nda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecridi kınamak için dün Cizre Halk İnisiyatifi öncülüğünde başlayan çadır eylemi devam ediyor. Eylem bugün akşam saatlerinde tamamlanacak.

Sabah saatlerinden itibaren yüzlerce Hesekêlinin yanı sıra Halk Komünleri, meclisler, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile üyelerinden oluşan kitle, eylemin yapıldığı alana akın etti.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Kadın Komitesi Üyesi Sebah Qere, “Buradan tüm dünyaya sesleniyoruz! Önderimiz Abdullah Öcalan zindanda olabilir lakin fikirleri tüm Rojava’ya yayılmış durumda” dedi.

Sebah Qere, "Biz kadınlar, Önder Abdullah Öcalan’ın bize tanıdığı haklara sahip çıkmalıyız. Elde edilmiş hakları savunmak için kadınlar olarak direnişi yükseltmeliyiz” şeklinde konuştu.

Barış aktivisti ve Şair Melket Ehmed ise şöyle dedi: "Bizler, insanlık ve vicdan adına uluslararası topluma, örgütlere ve hukukçulara Önder Abdullah Öcalan’ın sağlık durumu hakkında derhal açıklama yapmaları çağrısında bulunuyoruz!”