Hesekê’de Cûdî Egîd ve Samî Eles için kitlesel cenaze törenleri

İşgalci Türk devletinin saldırısında şehit düşen YPJ savaşçısı Cûdi Egîd ile görevi başındayken şehit düşen Öz Savunma Güçleri şehidi Sami Eles Mihemed kitlesel törenlerle toprağa verildi.

Türk devletinin 11 Mayıs'ta Kobanê'ye bağlı Çelebiyê köyünde düzenlediği hava saldırısında YPJ savaşçısı Cûdi Egîd (Tugba Karakoç) şehit düşmüştü.

YPJ savaşçısı için Hesekê'nin Dawûdiyê köyündeki Şehit Dijwar Şehitliği’nde cenaze töreni düzenlendi.

Törende bir konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Rojda Ehmed, şehitlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Kuzey ve Doğu Suriye halkının umutlarını gerçekleştirme felsefesi sayesinde canlarını feda ettiklerini vurguladı.

Cizre Bölge Askeri Meclisi komutanlarından Evindar Derik, Cudi Egîd'in ailesinin Kuzey ve Doğu Suriye devrimindeki emekleri ve Cudi'nin YPJ saflarındaki rolüne dikkat çekti.

Konuşmaların sona ermesinin ardından Egîd'in şehadet belgesi okunarak cenazesi toprağa verildi.

Hesekê’nin güneyindeki Şedadê ilçesinde bulunan Şedadê Şehitliği’nde ise görevi başında şehit olan Öz Savunma Güçleri şehidi Sami Eles Mihemed için bir cenaze töreni düzenlendi.

Törene yüzlerce ilçe sakini, Arap aşiret ileri gelenleri katıldı. Askeri geçit töreni ardından Şehit Aileleri Meclisi üyesi Ebir Çayan şehitlerin ülke savunmasındaki rolüne vurgu yaptı. Ebir, bölgedeki kazanımların şehitlerin fedakarlıkları sayesinde elde edildiğini ifade etti.

Öz Savunma Güçleri Komutanlarından Demhat Hesekê, bölgede özgürlük, barış ve güvenliğin sağlanmasında şehitlerin gösterdiği direnişi anlattı.

Şedadê ilçesi Vakıflar Müdürü Ehmed El Esed, şehitlerin kutsal olduğunu söylerken, konuşma ardından şehadet belgesi okundu ve şehidin ailesine teslim edildi. Törenin sonunda şehidin cenazesi sloganlar eşliğinde toprağa verildi.