Hesekê’de HPG gerillası Milî için anma töreni

Hesekê Şehit Aileleri Meclisi, HPG gerillası Yûsif Dawûd Milî'yi andı.

Yüzlerce Hesekêli, şehit HPG gerillası Yûsif Dawûd Milî (Bilind) için düzenlenen anma törenine katılmak için kentin kuzeyinde yer alan Dawûdiyê köyündeki Şehît Dijwar Şehitliği’ne akın etti.
Törene şehidin ailesi, Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetim kurumlarına bağlı kurum ve meclis üyeleri katıldı. QSD savaşçıları tarafından da askeri bir tören düzenlendi.

'GERİLLA EŞSİZ DİRENİŞ SERGİLİYOR'

Ardından Hesekê Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Cemal el-Ebdo konuştu. Medya Savunma Alanları’ndaki gerillaların eşsiz bir direniş sergilediğini belirten el-Ebdo şöyle dedi: “Dağ’daki savaşçılar sadece Kürt halkını değil Ortadoğu’nun bütün halklarını savunuyor. Sadece o savaşçılar Şengal’e gidip Êzidî halkını özgürleştirdi. Kobanê savaşına katılanlar da onlardı, onlar ülkenin savunucularıdır.”

Hesekê Askeri Meclisi komutanlarından Şivan Ebdo, işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik barbar saldırılarından bahsederek, “İşgalci ordusu, her ne kadar kimyasal silah kullanıp suçlar işlese de bölgedeki savaşçıların iradesi kırılmaz" dedi.

Törenin sonunda şehidin belgesi okunup ailesine teslim edildi.

Yûsif Dawûd Milî, 30 Haziran 2022'de şehit düştü.