Hesekê’de iki şehit için taziye

Hesekê’de şehit düşen sivil Ednan Ebdî ve İç Güvenlik Güçleri üyesi Mecd Damin için taziye kuruldu.

İşgalci Türk devletinin Hesekê’nin kuzeyindeki Mişerf Himê köylerine yönelik saldırısında Ednan Ebdi isimli kişi şehit olurken, Amûdê’nin Til Hebeş köyüne yönelik bombalamasında da İç Güvenlik Güçleri üyesi Mecd Damin şehit oldu.

İki şehit için Hesekê’nin Mıftı Mahallesi'ndeki Şehitler Meydanı'nda taziye kuruldu. Kent halkı ile sivil ve askeri örgüt mensuplarından yüzlerce kişi taziyeye katıldı.

'TÜRK DEVLETİ ÇOCUKLARIN DA KANINI DÖKÜYOR'

Hesekê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Zozan Gulê, şehit ailelerine başsağlığı diledi. Zozan Gulê, iki şehidin şahsında özgürlük mücadelesinin tüm şehitlerini andı.

Zozan Gulê, Türk devletinin çocuklarının kanını dökmekten, insanlarını göç ettirmekten sorumlu olduğunu ve bununla birlikte sömürü projelerini hayata geçirmek istediklerini belirtti.

Zozan Gulê, insan hakları örgütlerinin saldırılara karşı kayıtsız kalmasına tepki gösterdi.

Hesekê Askeri Meclisi komutanlarından Agiri Hesekê de işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye Devrimi'ne karşı saldırılarına dikkat çekti.

'İŞGALİ YENENE KADAR ŞEHİTLERİN YOLUNDAYIZ'

Agirî Hesekê, işgali yenene ve yeni bir zafer elde edene kadar şehitlerin yolundan yürüyeceğine söz vererek, "Türk devleti tüm gücüyle, silahıyla saldırsın, şehitlerin felsefesine sahip halkımızı yenemez. Halkımız direniş yolunu seçmiştir" dedi.

İç Güvenlik Güçleri mensubu İdris Oso, işgalci Türk devletinin saldırılarındaki amacın halkın iradesini kırmak olduğunu söyledi.