Hesekê’de Maxmur'u sahiplenme eylemi

Hesekê’de halk, Maxmur kampına yönelik kuşatma ve ambargonun sona ermesi için yürüyüş ve miting gerçekleştirdi.

Hesekê'de "Saldırı ve ambargoyla irademizi kıramazsınız" sloganıyla yüzlerce kişi, Şehit Rüstem Cudi Kampı'nda (Maxmur) yaşayan halkındirenişini sahiplenmek için yürüyüş düzenledi.

Yürüyüş, Hesekê’nin Til Hecir mahallesindeki Hemame Meydanı'nda başladı. Eyleme katılanlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları ve "Saldırı ve kuşatmayla irademizi kıramazsınız" yazılı pankart taşıdı.

Yürüyüş, El Miftî mahallesindeki Serhed Kavşağı’nda mitinge dönüştü. Demokratik Birlik Partisi (PYD) Hesekê Eşbaşkanı Remedan Fetih bir konuşma yaptı.  Fetih, "Irak hükümetinin amacı Mexmur halkını engellemek ve onların iradesini kırmaktır. DAİŞ çeteleri 2014 yılında saldırdığında kaçanlar bugün Maxmur’a saldırıyor.

DAİŞ’e karşı Maxmur halkının direnişi olmasaydı, DAİŞ Irak'ın geniş bölgelerini işgal ederek Hewlêr’e kadar ulaşacaktı. Bu direnişin ardından bugün Irak hükümeti kampı kuşatıyor ve KDP politikalarını uyguluyor” dedi.

Irak devletine işgalci Türk devletinin soykırım politikasının tuzağına düşmemesi çağrısı yapan Fetih,  Kuzey ve Doğu Suriye halkının Maxmur direnişini sahiplendiklerini söyledi.

Yürüyüş sloganlarla sona erdi.