Hesekê halkı şehit ailelerine baş sağlığı diledi

Hesekê halkı, şehitler Lorans Ebdî, Skender Hiso ve Salih Yusif’in ailelerine baş sağlığı diledi.

Hesekê’de, işgalci Türk devletinin 9 Ekim’de Dêrik’in Koçerat bölgesindeki İç Güvenlik Güçleri Uyuşturucuyla Mücadele Akademisi’ni bombalaması sonucu ulaşan 29 Uyuşturucuyla Mücadele Birimi üyelerinden Lorans Ebdî, Skender Hiso ve Salih Yusif için taziye çadırı kuruldu.

Kentin Miftî Mahallesi’ndeki Şehitler Meydanı’nda kurulan çadıra, şehit aileleri, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra askeri kurum üyeleri ve siyasi parti temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi, ziyarette bulunarak her üç şehidin ailesine baş sağlığı diledi.

'DÜŞMANI YENİLGİYE UĞRATACAĞIZ'

Şehit Aileleri Meclisi üyesi Mehmûd Cewad, Uyuşturucuyla Mücadele Birimi şehitlerinin şahsında tüm özgürlük şehitlerini anarak, “İşgalci Türk devleti tüm dünyanın gözü önünde halkımızın iradesine saldırıyor. Türk devleti bize saldırırken insan hakları kuruluşları nerede” şeklinde konuştu.

İşgalci Türk devletinin demokratik modernite projesini boşa çıkarmak ve halkların iradesini kırmak amaçlı Kuzey ve Doğu Suriye geneline yönelik saldırılar gerçekleştirdiğini belirten İç Güvenlik Güçleri üyesi Idrîs Oso ise düşmanı yenilgiye uğratacaklarının, özgürlüğü elde edeceklerinin ve daima şehitlerin takipçisi olacaklarının vurgusunu yaptı.

Hesekê Askeri Meclisi komutanlarından Dêrsim Hesekê de “Bize karşı saldırılarını ne kadar artırırlarsa artırsınlar irademizi kıramayacaklar. Biz şehitlerimizle güçleniyoruz” dedi.

Dêrsim Hesekê, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesinin doğrultusunda zaferi elde edinceye kadar mücadelelerini sürdüreceklerinin altını çizdi.