Hesekê halkı yürüdü: Çözüm anahtarı İmralı'da

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yürütülen kampanyanın bir parçası olarak Hesekê halkı, "Ortadoğu'nun sorununun çözüm anahtarı İmralı'da" mesajıyla kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Hesekê şehrinde birçok kurum ve kuruluşun yanı sıra kent halkı, Kuzey ve Doğu Suriye Halk İnisiyatifi'nin "Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm" hamlesine destek verdi. Bu kampanya, dünya genelinde 10 Ekim 2023 tarihinde başlatılmıştı.

Mişêrfe Mahallesi'nin El Mehlec Kavşağı'ndan başlayan yürüyüş, El Nasr Mahallesi yakınına kadar sürdü.

Yürüyüş sırasında Cizre Bölgesi Kadın Kurulu Başkanı Evîn Başo, "Abdullah Öcalan'a özgürlük Kürt sorununa çözüm" hamlesini selamladı ve İmralı'nın Ortadoğu sorununun çözüm anahtarı olduğunu vurguladı.

Evîn Başo, "Kim Ortadoğu'nun sorununu çözmek istiyorsa anahtar İmralı'da. Barış ve özgürlüğü sağlamak isteyenler, barış ve özgürlüğün gücü İmralı'da. Başta kadın hareketleri olmak üzere tüm özgürlükçü halklara hamleye destek verme ve katılma çağrısı yapıyoruz. Çünkü Önder Apo'nun fiziki özgürlüğü özgürlükçü demokratik halkların özgürlüğüdür" şeklinde konuştu.