Hesekê halkından Bilind’in taziye çadırına ziyaret

Hesekê halkı, şehit Yusif Dawûd Milî’nin ailesine başsağlığı diledi, gerilla direnişini selamladı.

Hesekê’de onlarca kişi, sivil ve askeri kurum üyeleri 30 Haziran 2022’de Medya Savunma Alanları’nda şehit düşen Halk Savunma Güçleri (HPG) gerillası Yusif Dawûd Milî (Bilind) için kurulan taziye çadırını ziyaret etti.

Şehit Aileleri Meclisi, şehidin Hesekê’in Salihiye ilçesindeki evinin önüne taziye çadırını kurdu. Taziye çadırında konuşan Hesekê Askeri Meclisi üyesi Şoreş Hesekê, Şehit Bilind’in ailesine taziyelerini iletti.

'DESTANSI DİRENİŞ SERGİLEDİLER'

Şoreş Hesekê, Şehit Bilind ve arkadaşlarının, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikir ve ideolojisini esas aldığını, işgalci Türk devletinin kimyasal silahlarına karşı destansı bir direniş göstererek şehadet mertebesine ulaştığını söyledi.

Serekaniyê Kampı Şehit Aileleri Meclisi üyesi Xelîl Moro, “İşgalci Türk devletinin, tüm Kürdistan genelindeki saldırılarına rağmen Kürt halkının iradesi zayıflamadı. Kürdistan halkı gerillaya yönelik her türlü saldırıya karşı direnmeye hazır” dedi.
Kuzey ve Doğu Suriye halkının mücadelesi ve direnişini artıracağını, gerillanın yanında yer alacağını belirten Siyasetçi Remadan Fetah, “Gerilla bizim varlığımız ve Ortadoğu halkının savunma kalkanıdır. Bu yüzden işgalci Türk devleti halkların savunma gücü olan gerillaya karşı kimyasal silah kullanıyor” dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Hesekê üyesi Ebdulxenî Oso ise, “PKK Ortadoğu halkının koruyucusudur ve halkların kardeşliği ilkesi çerçevesinde kuruldu. Bu doğrultuda bölgenin tüm bileşenlerinden gençler PKK’ye katıldı. HPG şehitleri ve direniş gerillaları özgürlüğün kıvılcımı oldu. Ancak İşgalci Türk devleti bu saldırılarla Ortadoğu halkının özgürlüğünü sağlamak isteyen güçleri yok etmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Şehit Bilind’ın mücadele dolu yaşamını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.