Hesekê ve Şedadê halkı şehitleri andı

Hesekê ve Şedadê halkları, şehit Zîlan ve şehit düşen 84 savaşçıyı andı.

Hesekê ve Serêkaniyê Şehit Aileleri Meclisi, Şehit Zîlan ve haziran ayı içerisinde farklı yer ve zamanlarda şehit düşen 84 QSD, YPJ, YPG, İç Güvenlik Güçleri savaşçısı ve gerilla için anma etkinliği düzenledi.

Anma etkinliği Hesekê’nin Mişêrfê Mahallesi'ndeki Reşo Salonu’nda düzenlendi.
Hesekê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Xelîl Omer, şunları söyledi: “Eğer şehitlerin fedakarlıkları olmasaydı bugün Rojava devriminin kazanımları olmayacaktı. İşgalci Türk devletinin bölgemize yönelik saldırıları özgürlük ve zafere olan inancımız ve kararlılığımız karşısında hiçbir engel oluşturamayacaktır.”

Hesekê Askeri Meclisi komutanlarından Alan Hesekê ise şehit Yusra Derwêş, Leyman Şiweş ve işgalci Türk devletine karşı Dêrsim’de gerçekleştirdiği fedai eylem sonucu şehît düşen Zîlan’ı andı.
Şehit Aileleri Meclisi üyesi Beraa El Salih Şehit Zilan’ın fedai eylem öncesi yazdığı mektubunu okudu.

Tören Haziran şehitleri için hazırlanan sinevizyon gösterimi ile sona erdi.

ŞEDADÊ

Kongra Star, Şedadê’de Şehit Zîlan (Zeynep Kınacı) için bir anma ekinliği düzenledi.
Şedadê İlçesi Meclisi’nin Özgürlük Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Kongra Satar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri katıldı.

Şehit Zilan’ın gerçekleştridiği fedai eylem hakkında konuşan Şedadê Kongra Star Koordinasyon üyesi Emîre El Seed, “Şehit Zilan işgalci Türk devletine karşı gerçekleştirdiği büyük bir yüreklilik isteyen bu fedai eylemi ile Kürt özgürlük hareketi tarihinde özgürlüğün kaynağı ve cesaretin timsali haline gelmiştir” dedi.

Şehit Zilan’ın fedai eylemi gerçekleştirmeden önce Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için yazdığı mektubu okundu, yaşamına dair sinevizyon sunumu yapıldı.