Hesekê ve Dêrazor’da işgal saldırılarına tepki

Türk devletinin işgal saldırıları nedeniyle kamplarda yaşayan Kuzey ve Doğu Suriyeliler ve Dêrazor Sivil Meclisi, yaptıkları açıklamalarla Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarını protesto etti.

Türk devletinin 2019’da Serêkaniyê’ye yönelik saldırıları nedeniyle Waşûkani ve Serêkaniyê kamplarında yaşayan halk, yaptıkları ortak açıklamayla işgalci Türk devletinin saldırılarını kınadı.

İşgalci Türk devletinin Suriye topraklarındaki güçlerinin varlığına dikkat çekilen açıklamada, "İşgalci Türk devletinin işgal planlarına karşı Suriye'nin tüm tarafları, artık amaçlarının Suriye'yi zayıflatmak ve işgal etmek olduğunu kabul etmelidir” denildi.

Türk devletinin bu saldırılarla uluslararası hukuk ve devletlerin egemenliğini, güvenliğini ve uluslararası barışı ihlal ettiği vurgulanan açıklamada, “QSD, bölgeyi ve tüm bileşenlerini korumaya ve bölge için güvenli bir gelecek sağlamaya her zamankinden daha fazla kararlı olacaktır” ifadelerine yer verildi.

Bir kınama da Dêrazor Sivil Meclisi’nden geldi. Seba Kilo Sivil Meclisi önünde bir araya gelen meclis, saldırıları kınayarak, bu saldırıların dünyanın gözü önünde uzun yıllardır devam ettiğini kaydetti. Açıklamada, uluslararası güçlerin sessiz kalmasının, bölge halkının saldırılarına ve göçüne onay ve gerekçe gösterilmesi anlamına geldiği ifade edildi ve insan hakları kuruluşlarına bu ihlallere son vermesi çağrısında bulunuldu.