Hesekê ve Halep’te Paris şehitleri anıldı

Paris’te Türk devleti tarafından katledilen kadınlar Hesekê ve Halep'te anıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te katledilen Sakine Cansız (Sara), KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbîn) ve Avrupa Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez (Ronahî), 9 Ocak 2013'te Türk devletinin tetikçileri tarafından katledildi. Üç devrimci kadınının 11’inci şehadet yıldönümü vesilesiyle Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi’nde anma etkinlikleri düzenlendi.

HALEP

Sivil Toplum Kuruluşları Kadın Ofisi, Halep'in Şêxmeqsud Mahallesi’nde bulanan 8 Mart Salonu’nda seminer düzenledi. Seminere sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Sivil Toplum Kuruluşları Kadın Ofisi üyesi Klara Adsa, “İşgalci Türk devletinin istihbaratı şehit Sakîne Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan'ı hedef almasının nedenlerinden birincisi kadın olmaları, ikincisi ise Kürt olmalarıdır. Önder Abdullah Öcalan'ın düşüncelerini ve felsefesini güvenip, mücadele ettiler. Şehit Sakine devrime öncülük etti. Özgür iradesiyle kadınlara özgürlüğün yolunu açtı. Hapishanede işkence yapanlara karşı büyük bir cesaretle karşı çıktı ve mücadelenin öncü isimlerinden biri oldu” dedi.

Etkinlikte Sakine Cansız’ın mücadelesinin anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

HESEKÊ

Hesekê’nin Til Temir ilçesinde de devrimci 3 kadın anıldı. Demokratik Birlik Partisi Kadın Ofisi, Til Temir'de bulunan Şehit Aileleri Salonu'nda bir toplantı düzenledi. Toplantıya siyasi parti temsilcileri, kadın örgütleri ve çok sayıda kişi katıldı.

PYD Kadın Ofisi üyesi Ahîn Elî, üç devrimci kadını ve tüm şehitleri saygıyla andığını söyledi. Elî, “Bu komplolara karşı durabilmek için şehitlerimizin mücadelelerine sahip çıkacağız" dedi.

Etkinlik “Jin, Jiyan, Azadî” ve “Bê serok jiyan nabe” sloganlarıyla son buldu.