Hesekêliler işgal saldırılarına ve tecride karşı yürüdü

Hesekê ve Şedadê’de binlerce kişi Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına ve tecride karşı yürüyüş gerçekleştirdi.

Hesekê’de Til Hecer Mahallesi Sînalko Kavşağı’nda başlayan yürüyüş Nasire Mahallesi’ne kadar devam etti.

Burada mitinge dönüşen eylemde Genç Kadınlar Birliği üyesi Jînda Elî konuştu. Jînda Elî, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın rehin alınmasıyla Kürtlerin dilini ve kültürün yok etmek istendiğini ancak Abdullah Öcalan’ın İmralı zindanını kültür merkezine çevirdiğini belirtti. Jînda Elî, Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan yazdığı onlarca tarih, kültür ve bilimsel kitabın dünyaya yayıldığını söyledi.

Jînda Elî, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını ve saldırılar karşısında uluslararası sessizliği de kınadı.

Hesekê Kantonu Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Farûq Tozo ise, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarının bölge halkının demokratik deneyimini yok etme girişimi olduğunu vurguladı. Tozo, Kuzey ve Doğu Suriye halkına yönelik suç işleyenlerin Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit uygulayanlarla aynı zihniyeti taşıdığını kaydetti.

Şedadê İlçe Meclisi de, aynı amaçla Erîşa beldesinde bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüş Erîşa Halk Belediyesi önünden başlayarak belde meclisine kadar devam etti.

Erîşa Kadın Evi Yönetim Üyesi Sûad El Ebdullah, işgalci Türk devletinin başta Qamişlo Kantonu Eşbaşkanı Yusra Derwêş ile yardımcısı Leyman Şiwêş olmak üzere kadınlara yönelik saldırılarını kınayarak, “Bu şehitler fedakarlıkları ve mücadeleleriyle direnişimizin sembolü oldular” dedi.

Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Zehra El Ebdullah da, Kuzey ve Doğu Suriye halkına yönelik katliamlar gerçekleştiren işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarını kınadı.