Heyva Sor: Saldırılar sonucu hayati hizmetler aksadı

Heyva Sor a Kurd, bölgedeki sağlık kurumları ve altyapısının hedef alınmasının halkın fiziksel ve ruhsal sağlığına olumsuz etkide bulunacağını ve bunun sonucunda hastalıkların yayılacağını belirtti.

Kuzey ve Doğu Suriye’deki Heyva Sor a Kurd üyeleri, Türk devletinin soykırım saldırılarıyla ilgili Qamişlo’da açıklama yaptı.

Heyva Sor a Kurd üyeleri Reşo Çolî ve Wefa Etiye El Hisên’in yaptığı açıklamada, 4 Ekim 2023’te başlayan saldırıların büyük bir insani felakete ve genel altyapının yıkılmasına neden olduğu belirtildi.

Saldırılarda her türlü hava silahıyla bölgenin sivil bölgeleri, hizmet binaları ve altyapısının bombalandığı, onlarca sivilin hayatını kaybettiği ve yaralandığı, su istasyonları, elektrik, enerji, petrol, gaz ve fırın tesisleri ile okul ve hastane gibi onlarca hizmet binasının bombalanarak hizmet dışı bırakıldığına dikkat çekilen açıklamada, sivil halkın geçimini sağladığı pek çok yerin zarar gördüğü, yüzlerce hayvanın telef olduğu aktarıldı.

Saldırılar sonucu bütün hayati hizmetlerin aksadığı ve toplumun fiziksel ve ruhsal sağlığını olumsuz ve kötü etkileyecek sonuçlar doğurduğu kaydedilen açıklamada, Heyva Sor a Kurd adına tüm insani kurumlara sivil halka yardımcı olmaları çağrısında bulunuldu ve “Heyva Sor a Kurd insani kurumu olarak insanlara hizmeti kendi görevimiz olarak biliyoruz” denildi.

İşgal saldırılarını kınadıklarını belirten Heyva Sor a Kurd, tüm taraflara, kurumlara ve uluslararası devletlere bu saldırıların durdurulması için  harekete geçmeleri ve insani sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısında da bulundu.