HPG gerillası Merwan Zirwan için Halep’te gıyabi cenaze töreni

Medya Savunma Alanları’nda 18 Nisan 2024 tarihinde şehit düşen HPG gerillası Merwan Zirwan (Ehmed Îbrahîm Ehmed) için Halep’te gıyabi cenaze töreni yapıldı.

Şêxmeqsûd Mahallesi’ndeki Şehitler Meydanı’nda düzenlenen gıyabi cenaze törenine sivil toplum kuruluşları, siyasi parti üyeleri ve askeri güçlerin de aralarında bulunduğu onlarca kişi katıldı.

Tören YPG-YPJ savaşçıları tarafından gerçekleşti. Bir konuşma yapan YPG Komutanlarından Ferhad Kobanê, "Şehit Merwan, kendi iradesiyle gerilla saflarına katıldı. Çünkü Türk devletinin Kurdistan’a yönelik işgal saldırılarını kabul etmedi. Kurdistan’ı koruma sorumluluğunu üstlendi” dedi.

Ferhad Kobanê, şehitlerin takipçileri olacaklarını vurgulayarak, "Şehit Merwan nasıl ki son nefesine kadar mücadele ettiyse bizler de şehit Mervan’ın silahına sahip çıkacağız, intikamını alacağız, işgalcilerin kirli planlarını boşa çıkaracağız” ifadelerini kullandı. 

Şehit Aileleri Meclisi Kadın Ofisi Yönetimi üyesi Remziye Salih, "Ne yapsak da şehitlerimizin hakkını ödeyemeyiz. Bu büyük fedakarlıkları sayesinde bu kadar kazanımlara sahip olduk” diye belirtti. 

Törende şehit ailesi adına konuşan avukat Elaudîn El Xalid Kalo ise, " Til Eran yurttaşları, mücadelesini sürdürüyor.  Kurdistan’ın kurtuluşu ve özgürlük uğruna şehit veriyoruz. Mücadelemizde kararlıyız” dedi. 

Konuşmalardan sonra gerillanın şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.