HRE Üyesi Efrîn’in kimlik bilgileri açıklandı

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) 19 Kasım günü Efrîn bölgesinde şehit düşen Berfîn Efrîn’in kimlik bilgilerini açıkladı.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Berfîn Efrîn’in şehadetine ilişkin bir yazılı bir açıklama yaptı. 

Efrîn Kurtuluş Güçleri Şehit Avesta Timi’ne katılan Berfîn Efrîn’in, savaş cephelerinde arkadaşlarıyla omuz omuza savaştığı ve 19 Kasım 2023’te ölümsüzler kervanına katıldığı belirtilen açıklama, şöyle devam etti: “Yoldaşımız Berfîn Efrîn, Efrîn’de yurtsever bir ailede büyüdü. Rojava Devrimi’nin başlamasıyla birçok cesur genç erkek ve kadın gibi Berfîn yoldaşımız da topraklarını ve ülkelerini korumak için 2014’te devrim saflarına katıldı.

Kadın devriminin varlığını hiçbir zaman kabul etmeyen işgalci Türk devleti, 2018 yılında tankları, topları ve uçaklarıyla Efrîn’e saldırarak işgal etti. Berfîn Efrîn yoldaşımız da Efrîn Çağın Direnişi’nin İkinci Aşaması kapsamında işgalci Türk devletine karşı aralıksız mücadele etti. Şehit Avesta Birlikleri içinde büyük bir sadakatle yoldaşlarına güç, irade ve inanç kaynağı oldu. Tüm faaliyetlerde aktif bir komutan oldu. Halkının, dostlarının ve ülkesinin intikamını almak, özellikle işgal altındaki Efrîn çocuklarının çığlıklarının sesi olmak adına, 19 Kasım 2023'te savaşın ön saflarında yoldaşlarıyla birlikte savaştı ve ölümsüzler kervanına katıldı.

Başta şehit yoldaşımızın değerli ailesine ve tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz. Şehit Berfîn arkadaşın yoldaşları olarak işgalciler hiçbir zaman topraklarımızda rahat yaşamasın diye yorulmadan mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu ülkenin devrimcilerinin şahsında umut, inanç, irade ve kesintisiz mücadele başarıyı sağlayacaktır.

Şehidin kimlik bilgileri şöyle:

Kod adı: Berfîn Efrîn

Şehit düştüğü yer ve tarih: Efrîn Bölgesi/ 19 Kasım 2023.”