HRE'den eylem: 7 işgalci öldürüldü

HRE'nin Türk devletinin saldırılarına karşı gerçekleştirdiği eylemlerde, 5 işgalci Türk askeri ve 2 çetesi öldürüldü, çok sayıda araç da imha edildi.

Efrîn Savunma Güçleri (HRE), işgalci Türk ordusuna karşı meşru savunma temelinde yaptığı eylemlere ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada, “İşgalci Türk devletinin bölgelerimize yönelik işgal politikaları çerçevesinde geliştirdiği soykırım ve imha saldırıları devam ediyor. Biz de bu saldırılara meşru öz savunma temelinde cevap veriyoruz" denildi.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"9 Ekim’de güçlerimizin meşru savunma çerçevesinde Bab kentinde düzenlediği eylemde, 1 işgalci Türk ordusu askeri öldürülmüş, 3 çete üyesi de yaralanmıştır ve 1 araba ise imha edilmiştir.

11 Ekim’de güçlerimiz Ezaz’da bulunan Dabiq askeri üssüne bir eylem düzenledi. Bu eylemde 3 işgalci Türk askeri öldürüldü, 4 asker yaralandı. Ayrıca akrep tipi askeri araç ise imha edildi. Aynı gün içerisinde Sultan Murat paramiliter çeteleri Şehba’nın Medyona köyüne saldırı düzenledi. Güçlerimizin anında karşılık verdiği saldırılar yenilgiye uğratılarak boşa çıkarılmıştır. Saldırılarda 3 çete yaralandı.

12 Ekim’de güçlerimiz işgalci Türk ordusunun Ezaz kentindeki üssüne karşı bir eylem gerçekleştirdi. Burada işgalci Türk ordusuna bağlı bir asker öldürüldü 1 askeri de yaralandı. Aynı gün içerisinde Ezaz hattında bir suikast eyleminin düzenlenmesi sonucu 1 çete üyesi daha öldürüldü. Yine, İşgalci Türk ordusunun Şera ilçesinin Enabê’ye konuşlanmış üssünü hedef aldı. Bunun sonucunda 2 işgalci Türk askeri yaralandı.

Bir bütün olarak güçlerimizin işgalcilere karşı geliştirdiği eylemlerde toplamda 5 işgalci Türk ordusu askeri ile 2 çete üyesi öldürüldü, 8 asker ile 6 çete üyesi de yaralandı. 2 askeri araç da imha edildi.

Soykırım ve imha saldırıları ve işgal sürdükçe eylemlerimizi devam edecektir.”