HRE’den işgalcilere üç bölgede eylem: 7 ölü, 6 yaralı

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Türk devletinin işgali altındaki bölgelerde 16 Ekim’de düzenledikleri eylemlerde en az 7 çete üyesinin öldürüldüğünü, 6’sının yaralandığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HRE, eylemlerin Efrin, Mare ve Cerablus’ta gerçekleştirildiğini ve çetelere ait 6 motosikletin de imha edildiğini kaydetti.

Açıklamada, “Saldırılarını kesintisiz bir şekilde sürdüren işgalci Türk devleti sivil halkımızı hedef almaya devam ediyor. Güçlerimiz halkımıza yönelik soykırım ve imha saldırılarına karşı gerçekleştirdiği misilleme eylemlerine devam ediyor” denildi.

HRE, “Güçlerimiz, 16 Ekim tarihinde Efrîn’in Birc Heyder ve Kefer Nebo köyleri arasında bulunan bir çete grubunu takibe aldı. Gerçekleştirilen ilk eylemde 2 çete öldürüldü ve saldırı ardından çetelerin toplandığı aynı noktaya yönelik ikinci bir eylem daha gerçekleştirildi. Burada 4 çete daha öldürülürken 3 çete de yaralandı. Ayrıca eylemde 4 motosiklet de imha edildi” diye ekledi.

Aynı gün Halep’e bağlı Mare hattında gerçekleştirilen iki suikast eyleminde ise bir çetebaşının öldürüldüğü, birinin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada şu ayrıntılar yer aldı: “16 Ekim’de Cerablus’ta Sultan Murad çete grubunu üyesi olan bir çete başı hedef alındı. Mili İstihbarat Teşkilatı (MİT) üyesi olan bu çete öldürülürken, 1 çete de yaralandı”